Heemkundige Wilfried Vanhoutte.
Volledig scherm
PREMIUM
Heemkundige Wilfried Vanhoutte. © Ben Conaerts

Hoe in Schelle ooit de laagste temperatuur op aarde werd bereikt: bijna drie keer lager dan bewaartemperatuur van coronavaccin

SchelleMinstens -70 graden Celsius: dat is de temperatuur waarop het vaccin van Pfizer-BioNTech bewaard moet worden. Onvoorstelbaar koud, maar toch is dat maar klein bier in vergelijking met de minimumtemperatuur die ooit werd gehaald in Schelle: -196 graden Celsius, op dat moment de koudste temperatuur op aarde. Dat gebeurde bij een proefproject voor de opslag van aardgas in kleilagen. De Schelse heemkundige Wilfried Vanhoutte dook in zijn archieven en kwam naar boven met een bijzonder verhaal.

  1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
    Streamz

    Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

    Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.