Een mobiele testbus zal de leerlingen van de lagere school van De Klim testen op corona.
Volledig scherm
Een mobiele testbus zal de leerlingen van de lagere school van De Klim testen op corona. © Henk Deleu

Gemeentelijke basisschool De Klim wordt collectief getest op corona

SchelleGemeentelijke basisschool De Klim is getroffen door het coronavirus. Het derde, vijfde én zesde leerjaar verblijven allemaal in quarantaine. Morgen, dinsdag, ondergaan preventief zo’n 230 lagereschoolkinderen en een 20-tal personeelsleden van de school een coronatest.

 1. Jürgen (51) brengt 11.200 Duvelfans samen in Facebookgroep: “Ruildrang is nog nooit zo groot geweest”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Jürgen (51) brengt 11.200 Duvelfans samen in Facebook­groep: “Ruildrang is nog nooit zo groot geweest”

  Wat begon met de droom om Duvelliefhebbers te verenigen, is uitgedraaid op een onverhoopt succes. Aartselarenaar Jürgen Vermaas (51) beheert nu al drie jaar de ‘Duvel Liefhebbers/Collectors’-groep op Facebook. Daar wisselen meer dan 11.000 Duvelfans over het hele land en daarbuiten dagelijks collectors-items uit en delen ze hun passie voor het Puurse goud. “Het gaat om meer dan puur het materiële. Uit onze liefde voor Duvel zijn al vriendschappen gegroeid.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.