De zone aan de wijk 't Geleeg waar het stort was gepland.
Volledig scherm
De zone aan de wijk 't Geleeg waar het stort was gepland. © Benoit De Freine

Geen stort op 250 meter van woonwijk: Vekabo trekt aanvraag in na heisa

Schelle/NielDe nv Vekabo gaat haar vergunningsaanvraag voor een stortplaats in de BEGO-put in Schelle intrekken. Dat is bevestigd door burgemeester Rob Mennes (CD&V). Op de aanvraag was heel wat kritiek gekomen van onder meer de bewoners van de Nielse wijk ’t Geleeg, op amper 250 meter van het geplande stort.

 1. Bouw van New Belgica bereikt nieuwe mijlpaal, maar toekomst blijft onduidelijk: “Mogelijkheden liggen open”
  PREMIUM
  Boom

  Bouw van New Belgica bereikt nieuwe mijlpaal, maar toekomst blijft onduide­lijk: “Mogelijk­he­den liggen open”

  De bouw van de New Belgica, de replica van het iconische poolschip van de Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache, heeft een mijlpaal bereikt. De vzw De Steenschuit kon zopas de laatste hand leggen aan de eerste laag van de beplanking. Het geloof dat het ambitieuze bouwproject zijn voltooiing zal kunnen krijgen, is groter dan ooit, maar de toekomst van het schip is vooralsnog onduidelijk. “Er is interesse tot in Noorwegen”, zegt algemeen directeur Kurt Van Camp.
 2. Omleiding voor opgebroken Kontichsesteenweg leidt tot discussie: “Waarom niet gebruikmaken van veiligste en kortste route?”
  Aartselaar

  Omleiding voor opgebroken Kontichse­steen­weg leidt tot discussie: “Waarom niet gebruikma­ken van veiligste en kortste route?”

  Nu dat de Kontichsesteenweg is afgesloten voor weg- en rioleringswerken, voelen veel chauffeurs de verleiding om gebruik te maken van de Oudestraat. Alleen is die straat enkel bestemd voor plaatselijk verkeer en wordt doorgaand verkeer beboet. Oppositieraadslid Glenn Anné (Open Vld) pleit ervoor om de Oudestraat tijdelijk ook open te stellen voor het verkeer van de Kontichsesteenweg, maar daar wil schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA) niet van weten: “Dat zou te gevaarlijk worden voor de fietsers.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen