Een auto rijdt door de Koekoekstraat. De straat krijgt dagelijks te maken met sluipverkeer richting de A12/N177.
Volledig scherm
PREMIUM
Een auto rijdt door de Koekoekstraat. De straat krijgt dagelijks te maken met sluipverkeer richting de A12/N177. © Benoit De Freine

Aartselaar en Schelle pakken sluipverkeer in wijk Koekoek en KMO-zone Brandekensweg aan: “Wie in één ruk door de zone rijdt naar N177, wordt beboet”

Aartselaar/SchelleHet gemeentebestuur van Aartselaar wil in samenwerking met de gemeente Schelle het sluipverkeer aanpakken in de wijk Koekoek. Daarvoor wordt beroep gedaan op in totaal zeven camera’s die het sluipverkeer moeten registreren en beboeten. Mogelijk kan het systeem dit najaar nog in voege treden. Het verkeer dat bestemd is voor de woonzone van de wijk Koekoek en de Koekoekstraat of de KMO-zone Brandekensweg zelf, blijft gewoon welkom.

  1. De opvallendste weetjes van het jaar: wist je dat een van de mooiste Antwerpse fonteinen op de Jan Van Rijswijcklaan staat?
    PREMIUM
    Antwerpen

    De opvallend­ste weetjes van het jaar: wist je dat een van de mooiste Antwerpse fonteinen op de Jan Van Rijswijck­laan staat?

    In april gingen alle wist-je-datjes van de maand over fonteinen. Een van de leuzes van stadsgids Tanguy Ottomer is namelijk: ‘Geef elk plein een fontein’: hij pleit voor meer fonteinen in het Antwerpse straatbeeld. ‘De kikkertjes’, zo noemt Tanguy Ottomer zijn favoriete fontein liefkozend. Maar wist je dat een van de mooiste fonteinen van ’t stad niet in het centrum staat?