De vrijwilligers van actiegroep ‘Red onze Kleiputten’ haalden kilo's afval uit het natuurgebied.
Volledig scherm
De vrijwilligers van actiegroep ‘Red onze Kleiputten’ haalden kilo's afval uit het natuurgebied. © rv

Vrijwilligers ‘Red onze Kleiputten’ rapen 61 kilogram afval in natuurgebied

De vrijwilligers van actiegroep ‘Red onze Kleiputten’ trokken het voorbije weekend, naar aanleiding van World Cleanup Day, naar het natuurgebied in Terhagen (Rumst). Zij organiseerden er een zwerfvuilactie met een knap resultaat.

 1. Werknemers van AZ Rivierenland gaan op zoek naar collega’s: “Team krijgt cadeaubon van 250 euro voor elke kandidaat”
  Rumst/Bornem/Willebroek

  Werknemers van AZ Rivieren­land gaan op zoek naar collega’s: “Team krijgt cadeaubon van 250 euro voor elke kandidaat”

  Het AZ Rivierenland, met campussen in Bornem, Rumst en Willebroek, gaat met een originele actie op zoek naar nieuwe werkkrachten. “We moedigen onze eigen medewerkers aan om nieuwe collega’s te zoeken. Wie een kandidaat vindt voor een openstaande functie, wordt beloond met een cadeaubon van 250 euro voor het hele team”, zegt Sofie Vermeulen.
 2. De coronacijfers in Rumst van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Rumst van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Rumst minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 60. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Rumst op 399 te liggen. Omdat Rumst meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. De coronacijfers in Rumst van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Rumst van maandag 19 oktober

  In Rumst zijn er op één dag 17 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 52 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Rumst komt dat getal nu op 346 te liggen. Rumst heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.