De vrijwilligers van Natuurpunt Rupelstreek hebben in de Doornlaarlei in Rumst alles klaargezet voor de jaarlijkse paddentrek
Volledig scherm
De vrijwilligers van Natuurpunt Rupelstreek hebben in de Doornlaarlei in Rumst alles klaargezet voor de jaarlijkse paddentrek © rv

Vrijwilligers Natuurpunt helpen padden veilig oversteken

RumstDe vrijwilligers van Natuurpunt Rupelstreek hebben in de Doornlaarlei in Rumst alles in gereedheid gebracht voor de jaarlijkse paddentrek. “We plaatsten schermen aan de kant van de weg, en emmers om de diertjes in op te vangen. Zo vermijden we dat ze worden overreden”, legt Erik De Keersmaecker van Natuurpunt Rupelstreek uit.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Sint-Hubertusschool wuift (én zingt) juf Daniëlle (63) uit: “Nooit geweten dat ik zo veel beteken voor zo veel mensen”
  PREMIUM

  Sint-Hubertus­school wuift (én zingt) juf Daniëlle (63) uit: “Nooit geweten dat ik zo veel beteken voor zo veel mensen”

  Na veertig jaar heeft juf Daniëlle Marnef (63) dinsdag afscheid genomen van ‘haar’ Sint-Hubertusschool. Ze was er eerst lesgeefster, daarna lid van het zorgteam en werd door iedereen - zowel collega’s als kinderen - op handen gedragen. Dinsdag kreeg zij dan ook een indrukwekkend en emotioneel afscheidsfeest. “Hier ga ik nog lang van kunnen nagenieten.”
  Niel, Schelle