Van links naar rechts: schepen Raf De Schepper, burgermeester Jurgen Callaerts, gedeputeerde Jan De Haes, schepen Geert Antonio, schapenboer Alfred Michiels, schepen Geert Van der Auwera en Ankatrien Boulanger van Regionaal Landschap Rivierenland bij het beeldhouwwerk van het schaap aan de hoofdtoegang van de Molenbeekse Plassen.
Volledig scherm
Van links naar rechts: schepen Raf De Schepper, burgermeester Jurgen Callaerts, gedeputeerde Jan De Haes, schepen Geert Antonio, schapenboer Alfred Michiels, schepen Geert Van der Auwera en Ankatrien Boulanger van Regionaal Landschap Rivierenland bij het beeldhouwwerk van het schaap aan de hoofdtoegang van de Molenbeekse Plassen. © Gemeente Rumst

Trage weg, fitnesstoestellen en bloemenpluktuin: Molenbeekse Plassen groeien uit tot recreatieve trekpleister

RumstDe Molenbeekse Plassen worden een nieuwe hotspot voor wandelaars en fietsers. Niet alleen heeft het overstromingsgebied er een trage weg bijgekregen, je vindt er voortaan ook een imposante metaalsculptuur en een snijbloemenpluktuin. Binnenkort komen er ook nog outdoor fitnesstoestellen bij.

  1. Radiopresentator Guy De Pré (68) vertelt in nieuw boek over 100 singles: “Ik had meer interesse in de vrouw van Walter Grootaers dan in zijn groepje”
    PREMIUM
    Kontich

    Radiopre­sen­ta­tor Guy De Pré (68) vertelt in nieuw boek over 100 singles: “Ik had meer interesse in de vrouw van Walter Grootaers dan in zijn groepje”

    Meer dan dertig jaar na zijn vorige boek, ‘De Pré Historie’, heeft Guy De Pré (68) eindelijk een opvolger klaar. In ‘De Pré Selectie’ bespreekt de bekende radiopresentator 100 singles uit zijn eigen verzameling aan de hand van 100 boeiende, vaak persoonlijke en geestige anekdotes. “Toen Walter Grootaers me voor het eerst de naam van zijn groep verklapte, kwam ik niet meer bij van het lachen.”