In de buitenschoolse kinderopvang worden waterspelletjes gespeeld.
Volledig scherm
In de buitenschoolse kinderopvang worden waterspelletjes gespeeld. © Marc Aerts

Schilderen met ijsblokjes en waterijsjes voor senioren: Rumst houdt jong en oud koel tijdens hittegolf

Met de eerste hittegolf van deze zomer in zicht, ligt de focus even niet alleen op het coronavirus. In Rumst zorgt het lokale bestuur ervoor dat zowel de kleinste als de oudere inwoners de komende dagen het hoofd koel houden.

 1. Pegode en Volkshuisvesting zetten schouders onder nieuw woonproject voor mensen met beperking
  Willebroek

  Pegode en Volkshuis­ves­ting zetten schouders onder nieuw woonpro­ject voor mensen met beperking

  De vzw Pegode en sociale huisvestingsmaatschappij Volkshuisvesting zetten samen de schouders onder een nieuw woonproject voor mensen met een beperking. “In de nieuwbouwwijk aan de Akkerlaan worden zes appartementen, drie studio’s en een cohousingproject gebouwd voor mensen met een ondersteuningsnood. In totaal zullen we er 15 mensen begeleiden”, zegt wooncoach Sanne De Cock.
 2. De coronacijfers in Rumst van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Rumst van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Rumst minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 60. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Rumst op 399 te liggen. Omdat Rumst meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.