Mondmaskers zijn in Rumst niet langer verplicht op het openbaar domein
Volledig scherm
Mondmaskers zijn in Rumst niet langer verplicht op het openbaar domein © Henk Deleu

Rumst schrapt mondmaskerplicht op openbaar domein

RumstNu de coronacijfers blijven dalen en alsmaar meer inwoners gevaccineerd zijn, schrapt de gemeente Rumst de mondmaskerplicht op het openbaar domein.

  1. Jeugdbrandweer krijgt pas twee dagen vooraf te horen dat ze niet mag deelnemen aan 21 juli-defilé: “We leefden er al weken naartoe”
    PREMIUM
    Boom/Ieper/Eeklo/Kruibeke/Stekene

    Jeugdbrand­weer krijgt pas twee dagen vooraf te horen dat ze niet mag deelnemen aan 21 ju­li-de­filé: “We leefden er al weken naartoe”

    Geen nationale feestdag zonder militair en civiel defilé. Maar deze keer hoef je daarbij niet te zoeken naar de cadetten van de Jeugdbrandweer. Zij kregen maandagavond, amper twee dagen op voorhand, een bericht van de FOD Binnenlandse Zaken dat ze niet mogen deelnemen. “Uit respect voor de slachtoffers van de waterramp willen we de feestelijkheden beperkt houden”, luidt het bij Binnenlandse Zaken. De jongeren van de Jeugdbrandweer zijn bijzonder teleurgesteld: “Het afgelopen jaar hoorden we keer op keer hoe belangrijk het mentale welzijn van jongeren is. Dan is deze beslissing echt onbegrijpelijk.”