RUMST De site van de Drie Rivieren in Rumst
Volledig scherm
RUMST De site van de Drie Rivieren in Rumst © David Legreve

Rumst maakt ruimte voor toerisme en cultuur aan Drie Rivieren

RumstDe gemeente Rumst wil van de site rondom de ‘Drie Rivieren’ een toeristisch-recreatief knooppunt maken. Ook de parking in de Vissersstraat wordt heringericht. Om dit alles mogelijk te maken, is een herziening van het ruimtelijk uitvoeringsplan ’s Heerenbeemden nodig.

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Wordt er eindelijk een oplossing gevonden voor de verkeersdruk? En wanneer opent het nieuwe museum Rupelklei de deuren?
  PREMIUM
  Rumst

  BELOOFD IS BELOOFD. Wordt er eindelijk een oplossing gevonden voor de verkeers­druk? En wanneer opent het nieuwe museum Rupelklei de deuren?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg, tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Rumst, de gemeente die al jaren kreunt onder een té hoge verkeersdruk. Door de ligging tussen de A12 en de E19 en de slechte ontsluiting van de industriezones, krijgen de dorpskernen er te veel sluip- en zwaar verkeer te slikken. Het bestuur is grotendeels afhankelijk van de hogere overheid, maar zoekt ook zelf naar oplossingen. Verder zijn er plannen voor een nieuw museum, en opende gemeenschapscentrum De Gam er net de deuren.
 1. 
Van Passade tot Zomercafé Rupel: in deze 6 hippe zomerbars in de regio Mechelen geniet van je een verfrissend drankje
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Passade tot Zomercafé Rupel: in deze 6 hippe zomerbars in de regio Mechelen geniet van je een verfris­send drankje

  De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wij gingen voor jou op zoek naar de hipste en leukste zomerbars in de regio Mechelen. Van Passade in Mechelen tot Zomercafé Rupel in Rumst. Op deze gezellige plekjes is het heerlijk vertoeven tijdens deze hitte.