Het Sociaal Huis in Terhagen (Rumst)
Volledig scherm
Het Sociaal Huis in Terhagen (Rumst) © David Legreve

Rumst lanceert digitaal loket kinderopvang: “Alle informatie op één plek”

RumstDe gemeente Rumst lanceert een digitale tool voor de kinderopvang. “Ouders die in onze gemeente op zoek zijn naar opvang voor hun kinderen van 0 tot 3 jaar oud, kunnen vanaf nu ook digitaal aan de slag. Zij krijgen meteen een handig overzicht van de opvanginitiatieven, met locaties en informatie”, zegt schepen voor kinderopvang Wendy Weckhuysen (CD&V).

 1. Op bezoek in het waterslot van Robert (71), waar onthoofde Corneel nog rondspookt: “Niet echt energieneutraal, maar zonnepanelen passen niet, hé”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Op bezoek in het waterslot van Robert (71), waar onthoofde Corneel nog rondspookt: “Niet echt energieneu­traal, maar zonnepane­len passen niet, hé”

  Al meer dan zeven eeuwen lang staat Kasteel Cleydael te pronken op eiken palen, midden in een vijver aan de Grote Struisbeek. Het indrukwekkende bouwwerk verkeerde in bijzonder slechte staat toen Robert Coosemans (71) er in 2009 eigenaar van werd. Sindsdien probeert de kasteelheer het waterslot stap voor stap de glorie van weleer te geven én het voor te bereiden op de toekomst. “Ik werd verliefd op de uitdaging die ik hier vond”, vat Robert het samen. Tijd voor een rondleiding.
 2. Twee auto’s botsen tegen elkaar: Vrouw overgebracht naar het ziekenhuis
  Duffel

  Twee auto’s botsen tegen elkaar: Vrouw overge­bracht naar het ziekenhuis

  Bij een verkeersongeval op de Hondiuslaan in Duffel is vrijdag een vrouw gewond geraakt. De vrouw was met haar wagen betrokken bij een aanrijding met een andere auto. De wagen met de vrouwelijke chauffeur slingerde na de botsing weg en kwam tot stilstand tegen een stenen muurtje. Ze moest uit het voertuig worden bevrijd door de brandweer. Na de eerste zorgen werd de vouw overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. Haar wagen moest worden getakeld. Door het ongeval werd de rijbaan deels afgesloten voor het verkeer. Het veroorzaakt her en der voor file.