Schepen Wendy Weckhuysen (CD&V) bij één van de panelen met Rumstse dialectwoorden.
Volledig scherm
Schepen Wendy Weckhuysen (CD&V) bij één van de panelen met Rumstse dialectwoorden. © rv

Rumst focust op dialect tijdens 20ste editie van Erfgoeddag

RumstOp zaterdag 24 en zondag 25 april vindt de twintigste editie plaats van Erfgoeddag. De gemeente Rumst zet dit jaar een bijzonder aspect van het cultureel erfgoed in de kijker: het streekdialect. “We focussen graag op wat we van vorige generaties hebben geërfd, en wat velen onder ons nog elke dag zelf gebruiken”, zegt cultuurschepen Wendy Weckhuysen (CD&V).

 1. Booms centrum leeft weer op tijdens donderdagmarkt: “Blij dat de markt opnieuw is thuisgekomen”
  PREMIUM
  Boom

  Booms centrum leeft weer op tijdens donderdag­markt: “Blij dat de markt opnieuw is thuisgeko­men”

  “Onze markt is weer thuisgekomen”, klinkt het quasi unaniem bij de Boomse marktkramers. Na een jaar in de Kerkhofstraat konden zij donderdagochtend opnieuw hun kramen opstellen in de Antwerpsestraat, in de Hoogstraat en op de Grote Markt. Elke bezoeker kreeg meteen een gratis shoppingtas cadeau. “Hier is het véél gezelliger, hé. Een markt moet altijd in het centrum staan.”
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"