Jelle Teugels, Tim Peeters en Hans Forceville van Woodfest Rumst.
Volledig scherm
PREMIUM
Jelle Teugels, Tim Peeters en Hans Forceville van Woodfest Rumst. © David Legreve

Nieuw housefestival Woodfest beleeft vandaag vuurdoop: “Bewijzen dat het wél veilig kan”

Een ‘geheime’ locatie in Rumst vormt vandaag het decor voor de geboorte van een nieuw festival: Woodfest. Het is de start van een heuse reeks: deze zomer plannen de drie organisatoren vijf edities. Op die manier willen de organisatoren toch nog iets te doen hebben, want de coronacrisis hakte zwaar in op hun agenda. “Na het incident vorige week in Liezele zullen wij aantonen dat het wél veilig kan.”

 1. Werknemers van AZ Rivierenland gaan op zoek naar collega’s: “Team krijgt cadeaubon van 250 euro voor elke kandidaat”
  Rumst/Bornem/Willebroek

  Werknemers van AZ Rivieren­land gaan op zoek naar collega’s: “Team krijgt cadeaubon van 250 euro voor elke kandidaat”

  Het AZ Rivierenland, met campussen in Bornem, Rumst en Willebroek, gaat met een originele actie op zoek naar nieuwe werkkrachten. “We moedigen onze eigen medewerkers aan om nieuwe collega’s te zoeken. Wie een kandidaat vindt voor een openstaande functie, wordt beloond met een cadeaubon van 250 euro voor het hele team”, zegt Sofie Vermeulen.
 2. De coronacijfers in Rumst van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Rumst van maandag 19 oktober

  In Rumst zijn er op één dag 17 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 52 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Rumst komt dat getal nu op 346 te liggen. Rumst heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.