De huiszwaluwen voelen zich duidelijk thuis in Rumst
Volledig scherm
De huiszwaluwen voelen zich duidelijk thuis in Rumst © rv - Steven Roels, Natuurpunt Rupelstreek

Natuurpunt Rupelstreekt telt huiszwaluwen: “Rumst blijft favoriete locatie van deze vogels”

De vrijwilligers van de vogelwerkgroep van Natuurpunt Rupelstreek telden, naar jaarlijkse traditie, ook nu weer het aantal bewoonde nesten van huiszwaluwen in de regio. “De toplocatie blijft het centrum van Rumst, met maar liefst 66 bewoonde nesten”, zegt Erik De Keersmaecker van Natuurpunt.

  1. Maak kennis met de man die de Boomse handelskern weer moet laten opbloeien: “Mensen moeten weten dat er hier altijd iets te beleven valt”
    PREMIUM
    Boom

    Maak kennis met de man die de Boomse handels­kern weer moet laten opbloeien: “Mensen moeten weten dat er hier altijd iets te beleven valt”

    De gemeente heeft sinds begin deze maand een projectcoördinator handelskernversterking in haar rangen. Zijn niet te onderschatten taak: het Boomse handelscentrum opnieuw te helpen floreren. Maak kennis met Geert Schoofs, de man die Boom weer een stuk meer ondernemingsvriendelijk moet maken. “Er is veel werk aan de winkel, maar onze gemeente is in volle ontwikkeling. Binnen twee à drie jaar moet onze handelsas er al helemaal anders uit zien.”