Afgevaardigden van de wijk Beekvelden overhandigden de cheque aan schepen bevoegd voor sociale zaken Els Devlies (N-VA).
Volledig scherm
Afgevaardigden van de wijk Beekvelden overhandigden de cheque aan schepen bevoegd voor sociale zaken Els Devlies (N-VA). © Marc Aerts

Inwoners Beekvelden zamelen geld in voor Oekraïense vluchtelingen

RumstMaar liefst 1.940 euro, dat mooie bedrag zamelden de inwoners van de wijk Beekvelden in Reet (Rumst) in voor het goede doel. Ze schenken hun cheque aan Oekraïners die vluchten voor het oorlogsgeweld.

 1. Deejay wordt maandenlang verrast door kerstfiguren en bizarre situaties: “En dan vraagt de Kerstman plots of ik op Tomorrowland Mainstage wil spelen”
  PREMIUM
  TOMORROWLAND

  Deejay wordt maanden­lang verrast door kerstfigu­ren en bizarre situaties: “En dan vraagt de Kerstman plots of ik op Tomorrow­land Mainstage wil spelen”

  Een kerstman die langskomt op je werk of terwijl je op restaurant zit... midden in de lente. Een flashmob van vier dansende kerstfiguren of je huis dat plots verlicht is alsof het 25 december is... maar dan op 25 mei. Deejay Delafino wist niet wat hem overkwam de maanden voor Tomorrowland, tot hij plots een brief kreeg van de Kerstman met de vraag of hij het hoofdpodium van het festival wilde openen: “Ik ben in tranen uitgebarsten.”
 2. Punkrockfestival Brakrock Ecofest lokt al tien jaar internationale bands naar Duffel: “Sterallures en een stukgeslagen backstage hebben we nog niet meegemaakt”
  PREMIUM
  Duffel

  Punkrock­fes­ti­val Brakrock Ecofest lokt al tien jaar internatio­na­le bands naar Duffel: “Sterallu­res en een stukgesla­gen backstage hebben we nog niet meegemaakt”

  Een groen decor met een kasteelruïne en de Nete op de achtergrond, punkgrootheden en milieuvriendelijk,... het profiel van Brakrock Ecofest in Duffel is uniek in het Belgisch festivallandschap. En dat al tien jaar lang. De organisatie viert het jubileum op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus met enkele nationale en internationale punktoppers op het podium. “Alle vooroordelen bij de buurt en de gemeente verdwenen meteen na de eerste editie.”
 3. Van De Nekker tot een blotevoetenpad: ontdek hier 7 zomervakantietips voor de regio Mechelen
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van De Nekker tot een blotevoe­ten­pad: ontdek hier 7 zomervakan­tie­tips voor de regio Mechelen

  De vakantie is ondertussen halverwege. Juli zat vast al boordevol leuke activiteiten met reisjes met het gezin of leuke zomerkampen met de jeugdbeweging. Maar nu moeten we nog een maand gevuld krijgen. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten entertainen tijdens de zomervakantie hebben wij alvast enkele leuke tips opgelijst in de regio Mechelen. Van De Nekker in Mechelen tot het blotevoetenpad in Park Fort Liezele: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.