De Rozenlaan is een fietsstraat
Volledig scherm
De Rozenlaan is een fietsstraat © David Legreve

Invoering fietsstraat moet Rozenlaan veiliger maken: “Schoolkinderen aanmoedigen om met fiets te komen”

RumstHet eerste gedeelte van de Rozenlaan in Rumst is voortaan een ‘fietsstraat’. “Met deze ingreep willen we de schoolomgeving veiliger maken. Nu vinden ouders deze straat te gevaarlijk, en brengen ze hun kinderen met de wagen naar school. Zo wordt het probleem alleen maar groter, daarom lanceren we dit proefproject” zegt mobiliteitsschepen Geert Antonio (N-VA).

 1. Van betoverende fruitgaarden tot kastelenpracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van betoveren­de fruitgaar­den tot kastelen­pracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand

  Het stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zes uitgestippelde themaroutes in de Antwerpse rand die de moeite waard zijn: van abdijen over steenbakkerijen tot fruitgaarden. Ontdek hier waar je samen met vrienden of familie op pad kan gaan in onder andere de buurt van Kalmthout, Brasschaat, Malle, Ranst en Boom. Ontdek hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 2. #REDCHALLENGE. Doku wou een rood Kontich. Doku kréég een rood Kontich: “We gaan voor minstens de finale!”
  Kontich

  #REDCHAL­LEN­GE. Doku wou een rood Kontich. Doku kréég een rood Kontich: “We gaan voor minstens de finale!”

  Kontich kleurde zaterdag helemaal rood voor de ‘Red Challenge’ van VTM Nieuws en hln.be. Niemand minder dan Jérémy Doku had de Antwerpse gemeente uitgedaagd om zich van de meest duivelse kant te laten zien en zich te tonen als ‘Rode Duivels-dorp’. De Kontichnaren gingen de uitdaging aan en slaagden met glans voor hun missie. “Nu de mensen weer buiten mogen komen, is het enthousiasme groot.”