Kerstzoektocht met rendier Rudy
Volledig scherm
Kerstzoektocht met rendier Rudy © Kathleen Amant

Help jij rendier Rudy om samen de boom van de Kerstman te versieren?

RumstRudy is het kleinste rendier van de Kerstman. Omdat hij zo klein is, is hij ook een beetje onhandig. Hij mag niet mee met de slee om cadeautjes weg te brengen maar hij mag wel de kerstboom van de Kerstman helpen versieren. Daarbij heeft kleine Rudy jouw hulp nodig.

 1. Waarom Antwerps techbedrijf na avontuur in China terugkeert naar Vlaanderen: “Produceren is hier een stuk goedkoper”
  PREMIUM

  Waarom Antwerps techbe­drijf na avontuur in China terugkeert naar Vlaanderen: “Produceren is hier een stuk goedkoper”

  Amper zes maand na haar beslissing om opnieuw lokaal te produceren, heeft het techbedrijf Nobi dinsdag haar productiesite in de Helststraat in Aartselaar geopend. De firma, gekend voor haar ‘slimme lampen’ voor valdetectie en -preventie, zal daar tegen eind dit jaar 20 medewerkers tewerkstellen, met onder hen ook een aantal Oekraïense vluchtelingen. “‘Kennen en kunnen’ is bij ons van ondergeschikt belang. ‘Willen’ ligt aan de basis.”
  Aartselaar
 2. Gemachtigd opzichter Gunter weigert boete te betalen die hij tijdens werkuren kreeg: “De gemeente betaalt, of ik stop met werken”
  PREMIUM

  Gemachtigd opzichter Gunter weigert boete te betalen die hij tijdens werkuren kreeg: “De gemeente betaalt, of ik stop met werken”

  Gemachtigd opzichter Gunter Bal uit Willebroek stopt op 1 april met zijn vrijwilligerswerk, als de gemeente Willebroek zijn parkeerretributie van 25 euro niet betaalt. “Het parkeerbedrijf slingerde mij op de bon in de Schoolweg, terwijl ik toezicht hield op de wekelijkse markt. Ik werk aan 4,10 euro per uur, dus ga dit geld niét zelf ophoesten.” Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) is op de hoogte van het incident, en neemt een duidelijk standpunt in.
  Willebroek
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.