Bibliotheek Reet
Volledig scherm
Bibliotheek Reet © Google Maps

De gedichtenspecial van Academie Muziek en Woord is verplaatst naar woensdag 9 februari

RumstDe kinderen van de Academie Muziek en Woord in Rumst organiseren in het kader van gedichtendag een gedichtenspecial in de bibliotheek van Reet. Dit jaar staat gedichtendag in het teken van de natuur. Daarom zetten ook de leerlingen van de Academie tijdens hun gedichtenspecial de schoonheid van de natuur in de kijker. Ben jij benieuwd naar de gedichtenspecial? Kom op woensdagnamiddag 9 februari dan zeker een kijkje nemen in de bibliotheek van Reet.

 1. Bart De Wever over afgevoerde ‘queer iftar’ in De Roma: “We hebben geen concrete bedreigingen kunnen vinden”

  Bart De Wever over afgevoerde ‘queer iftar’ in De Roma: “We hebben geen concrete bedreigin­gen kunnen vinden”

  Was de afgelasting van de ‘Queer Iftar’ op 31 maart in de Roma veel gedoe om niets? Burgemeester Bart De Wever (N-VA) zorgde maandag in de gemeenteraad voor consternatie bij meerderheid en oppositie. “Onze politie heeft online niets gevonden dat wijst op concrete bedreigingen of intimidatie vanuit religieuze of xenofobe hoek.” Hij stak zijn ergernis over de organisatoren niet weg.
  Antwerpen
 2. Stierf Zoë (33) door een ongelukkige val? Of werd ze geduwd? Speurders ondervragen echtgenoot Joeri op rotsformatie in Ardennen

  Stierf Zoë (33) door een ongelukki­ge val? Of werd ze geduwd? Speurders ondervra­gen echtgenoot Joeri op rotsforma­tie in Ardennen

  De man van Zoë Snoeks (33) uit Mol-Meerhout, die in 2021 om het leven kwam na een val van een rots in de Ardennen, werd vrijdag verhoord op de plek waar ze stierf. Dat bevestigt het Antwerps parket aan onze redactie. Volgens haar echtgenoot Joeri J. gleed Zoë uit tijdens een fotoshoot op Le Hérou in Nadrin in de Ardennen. “Heel even keek ik naar onze twee hondjes. In die tijd was Zoë weg. Zonder een woord of een schreeuw. Ze stond er gewoon niet meer.”
  Meerhout, Mol
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 4. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.