De leden van de Koninklijke Cineklub-Rumst tonen hun werk tijdens het 53ste fotosalon.
Volledig scherm
De leden van de Koninklijke Cineklub-Rumst tonen hun werk tijdens het 53ste fotosalon. © RV

Cineklub-Rumst toont 50 jaar oude foto's tijdens fotosalon

De Koninklijke Cineklub-Rumst organiseert voor het 53ste jaar op rij een ‘fotosalon’. Ook nu weer wordt het werk van de leden 2 weekends lang tentoongesteld, bijzonder is een reeks 50 jaar oude foto’s.

 1. Rik (89) krijgt medaille na spectaculaire reddingsactie in Craeybeckxtunnel: “Ik, een held? Ik heb toch niks bijzonders gedaan?”
  PREMIUM
  Kontich/Antwerpen

  Rik (89) krijgt medaille na spectacu­lai­re reddingsac­tie in Craeybeckx­tun­nel: “Ik, een held? Ik heb toch niks bijzonders gedaan?”

  Rik Voorhelst (89) verrichtte vorig jaar een spectaculaire reddingsactie in de Craeybeckxtunnel in Antwerpen. Hij liet zich aanrijden om een truck te stoppen die een auto meesleurde en hielp zo verder onheil te voorkomen. Donderdag kreeg Rik namens de federale overheid een zilveren medaille overhandigd voor zijn koelbloedige optreden. Maar zichzelf als een held beschouwen, nee, dat doet de Kontichnaar niet, hoeveel lof hij ook krijgt toegezwaaid. “De mensen die zich nu dag in dag uit inzetten om het coronavirus te bestrijden: dát zijn helden.”
 2. Burgemeester Bevers na kritiek op avondklok: “Was nodig om erger te voorkomen, zou dit opnieuw doen voor veiligheid van Willebroekenaars”
  Willebroek

  Burgemees­ter Bevers na kritiek op avondklok: “Was nodig om erger te voorkomen, zou dit opnieuw doen voor veiligheid van Willebroe­ke­naars”

  “De avondklok was nodig om erger te voorkomen, we kregen immers signalen over wraakacties en rellen. Ik zou deze maatregelen opnieuw nemen om de veiligheid van de Willebroekenaars te garanderen.” Met die woorden beet burgemeester Eddy Bevers (N-VA) van zich af na kritiek van de oppositie: “De overlast van de voorbije weken op deze manier aanpakken was onverantwoord en ongrondwettelijk.”
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt