Actiegroep ‘Red onze Kleiputten’ organiseert een nieuwe protestwandeling
Volledig scherm
Actiegroep ‘Red onze Kleiputten’ organiseert een nieuwe protestwandeling © rv

Actiegroep ‘Red onze Kleiputten’ organiseert nieuwe protestwandeling: “Wij hopen dat uitstel afstel wordt”

RumstDe Actiegroep ‘Red onze Kleiputten’ organiseert eind oktober een nieuwe protestwandeling naar het natuurgebied in Terhagen (Rumst). “Dit absurde project om een natuurgebied op te vullen met aarde heeft nu al vertraging, wij hopen dat dit uitstel afstel wordt”, zegt Frank Van Houtte.

  1. Actiegroep blijft zich verzetten tegen ‘megaopvulling’ van kleiputten: “Waardevolle natuur dreigt te worden vernietigd”

    Actiegroep blijft zich verzetten tegen ‘megaopvul­ling’ van kleiputten: “Waardevol­le natuur dreigt te worden vernietigd”

    Nog deze maand wordt door bouwheer Lantis de omgevingsvergunning voor de bouw van de Oosterweelverbinding aangevraagd. Het huidige plan is om een groot deel van de grondoverschotten te gebruiken voor een grondige sanering van de storten in de kleiputten van Terhagen. De actiegroep Red Onze Kleiputten blijft zich daar echter tegen verzetten en richt zich daarvoor nu in een brief tot Luc Hellemans, CEO van Lantis.
  2. Dorpscomité en Natuurpunt steunen sanering kleiputten Terhagen: “Niet alle omwonenden zijn tegen de plannen”

    Dorpsco­mité en Natuurpunt steunen sanering kleiputten Terhagen: “Niet alle omwonenden zijn tegen de plannen”

    Dorpscomité Actief Terhagen en natuurvereniging Natuurpunt Rupelstreek steunen de sanering van de kleiputten in Terhagen (Rumst). “Door het protest van één actiegroep lijkt het alsof alle omwonenden tegen de plannen zijn. Wij steunen de aanpak wel: het hele gebied moet eindelijk en voorgoed gesaneerd worden”, zeggen Jan Van Espen van Actief Terhagen en Erik De Keersmaecker van Natuurpunt Rupelstreek.