Vrachtverkeer in de Doelhaagstraat
Volledig scherm
Vrachtverkeer in de Doelhaagstraat © David Legreve

113 bezwaarschriften tegen vergunning afvalsorteerbedrijf, ook gemeente geeft negatief advies: “Buurtbewoners vrezen nog meer stof- en geluidshinder”

Rumst113 Rumstenaren dienden een bezwaarschrift in tegen de plannen van SD Logistics Contractors. Dat bedrijf diende een omgevingsvergunningsaanvraag in voor de exploitatie van een afvalsorteerbedrijf van bouw- en sloopafval in de Doelhaagstraat. Ook de gemeente Rumst geeft een negatief advies. “De hinder is nu al te groot”, zegt schepen voor Omgeving Geert Van der Auwera (CD&V).

 1. Lokale ondernemers opgelucht met aangekondigde versoepelingen: “Soms moeilijk te vatten dat er hier geen honderden mensen waren”
  PREMIUM

  Lokale onderne­mers opgelucht met aangekon­dig­de versoepe­lin­gen: “Soms moeilijk te vatten dat er hier geen honderden mensen waren”

  Bij veel ondernemers in de regio is de opluchting groot na de aangekondigde versoepelingen van dinsdag. Bij bowlingzaak Wima Bowling en evenementencomplex San Marco Village zijn ze blij dat ze binnenkort eindelijk weer klanten mogen verwelkomen. En ook het trampolinepark Jump Univerz en fitnesszaak Uplifting Gym gaan op 9 juni weer open. “Er schijnt dan toch licht aan het eind van een zeer lange tunnel.”
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 3. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique