Susy Wieme met haar dochters Zara (13) en Yana (21) bij de Knokmolen. Drie molenaars (in wording) op rij.
Volledig scherm
PREMIUM
Susy Wieme met haar dochters Zara (13) en Yana (21) bij de Knokmolen. Drie molenaars (in wording) op rij. © Sam Vanacker

Zusjes Yana (21) en Zara (13) zijn verzot op ... molens: “Als je er binnenstapt, is het alsof je 100 jaar terugkeert in de tijd”

RuiseledeHet molenaarsvak oubollig? Allesbehalve. We gingen praten met Yana (21) en Zara (13) De Decker, die opgegroeid zijn in de Knokmolen in Ruiselede. Samen met hun moeder Susy Wieme zetten ze zondag de deuren open voor de tweede editie van de Regionale Molendag. De twee molenzusjes zijn vastberaden in de voetsporen van hun overleden grootvader Roland Wieme te treden. “Ik wou het vak zo graag van opa leren.”

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Afscheid van een van de laatste molenbouwers van het land: Roland Wieme (79) overleden aan coronavirus
  PREMIUM
  Petegem/Zulte/Ruiselede

  Afscheid van een van de laatste molenbou­wers van het land: Roland Wieme (79) overleden aan coronavi­rus

  De Vlaamse molenwereld is een monument van vlees en bloed kwijt. Als een van de laatste ambachtelijke molenbouwers van ons land ontfermde Roland Wieme (79) zich over tientallen oude windmolens in Oost- en West-Vlaanderen. De stichter van Molenbouw Wieme verloor donderdag de strijd tegen het coronavirus in het AZ Sint-Vincentius in Deinze. Hij was veertien jaar toen hij thuis in de tuin zijn eerste molen bouwde. 65 jaar later is zijn vakmanschap overal in Vlaanderen te bewonderen.
 1. Verpakkingsarme winkel Bokaal investeert in aangenamere winkelbeleving
  Tielt

  Verpak­kings­ar­me winkel Bokaal investeert in aangename­re winkelbele­ving

  De Tieltse verpakkingsarme winkel Bokaal start 2022 met enkele nieuwigheden. In eerste instantie breidden ze de openingsmomenten uit. Voortaan ben je niet enkel op woensdag van 9.30 tot 11.30 uur, op vrijdag van 16.30 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 12 uur maar ook op woensdagnamiddag van 14.30 tot 16.30 uur welkom in de winkel langs de Bruggestraat. Daarnaast vind je er ook enkele nieuwe producten terug, opteerden ze voor een ruimere inrichting en is er geïnvesteerd in een nieuw en efficiënt kassa- en weegsysteem. Hierdoor kan iedere klant voortaan zelf z’n potjes wegen en vullen waardoor alles een stuk vlotter gaat en de winkelbeleving ten goede komt. Meer op www.bokaaltielt.be.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.