Peter Gyselbrecht is door de raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
Volledig scherm
Peter Gyselbrecht is door de raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank. © Belga

Peter Gyselbrecht en journalist Bart Aerts naar rechter verwezen voor gelekte telefoontaps in dossier kasteelmoord

De Brugse raadkamer heeft Peter Gyselbrecht en VRT-journalist Bart Aerts doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor misbruik van inzagerecht. Beiden wilden buiten vervolging gesteld worden voor gelekte telefoongesprekken in het onderzoek naar de kasteelmoord, maar daar werd niet op ingegaan.

0 reacties

 1. 80.000e coronaprik gezet in Tielts vaccinatiecentrum
  Tielt

  80.000e coronaprik gezet in Tielts vaccinatie­cen­trum

  Het gaat vooruit in het Tieltse vaccinatiecentrum ondergebracht in de Europahal. De grens van 80.000 gezette coronaprikken is overschreden. Bovendien zijn ze er begin deze week gestart met het vaccineren van 12- tot 15-jarigen. Ten laatste eind deze week zullen alle jongeren hun uitnodigingsbrief ontvangen hebben. Jongeren tussen 12 en 15 jaar hebben de toestemming nodig van hun ouder(s) of voogd om gevaccineerd te mogen worden. Ze moeten in het vaccinatiecentrum ook vergezeld worden door een ouder of voogd. Indien dit niet mogelijk is, dan is een toestemmingsbrief nodig. In het Tieltse vaccinatiecentrum worden ook de inwoners uit Dentergem, Pittem, Meulebeke, Oostrozebeke, Ruiselede en Wingene geprikt.
 2. Geen instapkosten bij gebruik elektrische deelwagen
  Wingene

  Geen instapkos­ten bij gebruik elektri­sche deelwagen

  Wingenaars kunnen voortaan gebruikmaken van de CoopStroom-deelwagen op het gemeenteplein. Daar vind je een volledig elektrische Renault Kangoo bestelwagen die deels wordt opgeladen met groene stroom van de zonnepanelen boven op feestzaal de Verrekijker. De auto is dus niet alleen milieuvriendelijk en gemakkelijk om mee te rijden, maar ook nog eens ruim en multifunctioneel. Om autodelen te stimuleren, bundelen CoopStroom en het gemeentebestuur bovendien de krachten. Zo staat de gemeente garant voor al haar inwoners, waardoor het niet meer noodzakelijk is om een aandeel van CoopStroom te kopen. Wingenaars betalen dus enkel voor het gebruik van de auto, zonder enige instapkosten. Wil je trouwens een gratis autodeel-account ter waarde van 250 euro? Neem dan contact op met autodelen@coopstroom.be. Vermeld zeker je volledige naam en adres. Binnen twee werkdagen is je account een feit.
 1. Ereschepen Robert Verhelst (87) overleden: “In 33 jaar gemeentepolitiek veel voor Aalter betekend”
  PREMIUM
  Aalter

  Ereschepen Robert Verhelst (87) overleden: “In 33 jaar gemeentepo­li­tiek veel voor Aalter betekend”

  Ereschepen Robert Verhelst (87) uit Aalter is overleden. Hij kwam al in 1965 in de gemeentepolitiek voor de toenmalige CVP, en was tot eind 1998 schepen in Aalter. Hij was de man die onder andere jeugdcentrum Kadans liet bouwen, en het startschot gaf voor de ontwikkeling van de Warande. “Een gedreven man, met veel dossierkennis”, blikken oud-collega’s terug. Een portret.