Elise De Waele en Glenn Van Bruwaene in hun nieuwe zaak Brasserie Ruislé.
Volledig scherm
Elise De Waele en Glenn Van Bruwaene in hun nieuwe zaak Brasserie Ruislé. © vdi

In The Savoy en The Ritz het vak geleerd... en nu eigen brasserie Ruislé voor Elise (23), die pluspapa Glenn (51) in de potten laat roeren

RuiseledeZe deed al stages in tophotels als The Savoy of Royal Champagne en een paar jaar geleden werd ze nog uitgeroepen tot Beste Junior Sommelier, maar nu keert Elise De Waele (23) terug naar haar thuisgemeente om er Brasserie Ruislé in het vroegere pand van restaurant Charbon te openen. Dat doet ze samen met Glenn, die er in de potten zal roeren.

  1. Nederlandse naamgenoot wil dat Tieltse slagerij Luca van naam verandert: “Dit is verwarrend voor mijn Belgische klanten”
    PREMIUM
    Tielt

    Nederland­se naamgenoot wil dat Tieltse slagerij Luca van naam verandert: “Dit is verwarrend voor mijn Belgische klanten”

    Krijgt de nieuwe slagerij Luca uit Tielt straks een nieuwe naam? Als het van slagerij Luca uit het Nederlandse Dordrecht afhangt wel. Die heeft de merknaam namelijk voor de hele Benelux vastgelegd, want naast de naam verkopen beiden ook Roemeense specialiteiten. “Te verwarrend, zeker voor mijn Belgische klanten”, vindt de Nederlandse slager Florin Luca.