Elise De Waele en Glenn Van Bruwaene in hun nieuwe zaak Brasserie Ruislé.
Volledig scherm
Elise De Waele en Glenn Van Bruwaene in hun nieuwe zaak Brasserie Ruislé. © vdi

In The Savoy en The Ritz het vak geleerd... en nu eigen brasserie Ruislé voor Elise (23), die pluspapa Glenn (51) in de potten laat roeren

RuiseledeZe deed al stages in tophotels als The Savoy of Royal Champagne en een paar jaar geleden werd ze nog uitgeroepen tot Beste Junior Sommelier, maar nu keert Elise De Waele (23) terug naar haar thuisgemeente om er Brasserie Ruislé in het vroegere pand van restaurant Charbon te openen. Dat doet ze samen met Glenn, die er in de potten zal roeren.

 1. Vergunning voor nieuw dubbelrichtingsfietspad tussen Wingene en Beernem definitief vernietigd: “Niet zo dat we voor de vleermuizen zijn en tegen de fietsers, maar het moet veiliger”
  PREMIUM
  Wingene/Beernem

  Vergunning voor nieuw dubbelrich­tings­fiets­pad tussen Wingene en Beernem definitief vernietigd: “Niet zo dat we voor de vleermui­zen zijn en tegen de fietsers, maar het moet veiliger”

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft een definitieve uitspraak gedaan in het dossier van het geplande dubbelrichtingsfietspad tussen Wingene en Beernem. Voor dat nieuwe fietspad zou een strook bosrand gekapt moeten worden, wat volgens de vzw Bescherm Bomen en Natuur schadelijk zou zijn voor het leefgebied van een bedreigde vleermuissoort. De vzw heeft gelijk gekregen.
 2. Niet langer aanschuiven aan recyclagepark dankzij camera
  Ardooie/Tielt

  Niet langer aanschui­ven aan recyclage­park dankzij camera

  Voortaan hoef je niet langer in de file te staan aan het recyclagepark in Ardooie en Tielt. Afvalintercommunale IVIO plaatste er namelijk een camera aan de ingang. Voortaan kun je dus op www.ivio.be een kijkje nemen naar live-beelden om te zien hoe druk het er op dat ogenblik is. De komende periode krijgen ook de recyclageparken van Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Oostrozebeke en Ruiselede een camera aan de toegang.