De kerk van Doomkerke
Volledig scherm
De kerk van Doomkerke © RV

Geen vormsels meer in kerk van Doomkerke vanaf 2022

Ruiselede/ZwevezeleEr zal vanaf volgend jaar geen vormselviering meer zijn in de kerk van Doomkerke. Dat heeft alles te maken met de nieuwe pastorale eenheid Ruiselede-Wingene-Beernem, waaronder straks dertien kerken vallen. In november liet het bisdom al weten dat er daardoor alleen in de centrumkerken nog misvieringen zouden plaatsvinden. Hetzelfde geldt vanaf 2022 voor de vormsels. 

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Sommigen zijn amper 14, maar deze landbouwers in spe spreken klare taal over hun onzekere toekomst: “De boerenstiel is het mooiste wat er is, wij doen voort!”
  PREMIUM

  Sommigen zijn amper 14, maar deze landbou­wers in spe spreken klare taal over hun onzekere toekomst: “De boeren­stiel is het mooiste wat er is, wij doen voort!”

  Het stikstofakkoord, de protesten, het succes van de BoerBurgerBeweging in Nederland: de landbouwsector staat in vuur en vlam. En dat ontgaat ook de landbouwers van morgen niet, de jongeren die bewust kiezen voor een leven op het veld of tussen de varkens. Ook in het land- en tuinbouwinstituut in Oedelem - een van de grootste in de regio - is de heisa hen niet ontgaan: “Maar boeren zullen altijd nodig zijn", weten ze.
  Beernem