Dokter André Gyselbrecht mag sinds begin dit jaar al 's weekends de gevangenis verlaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter André Gyselbrecht mag sinds begin dit jaar al 's weekends de gevangenis verlaten. © Photo News

Enkelband of niet, dokter Gyselbrecht (69) wil meteen weer naar zijn patiënten

De Nederlandstalige Raad van Beroep van de Orde der Artsen doet binnenkort uitspraak in de tuchtprocedure tegen dokter André Gyselbrecht. Die wil de dag dat hij de gevangenis verlaat graag arts blijven. En dat moment kan er al snel zijn. De strafuitvoeringsrechtbank buigt zich binnen de maand over een verzoek van de dokter om nog deze zomer te genieten van elektronisch toezicht.

 1. Andy (33) sterft na klap tegen boom, vlak nadat zijn baas hem een bonus gaf
  PREMIUM
  Waardamme/Zwevezele

  Andy (33) sterft na klap tegen boom, vlak nadat zijn baas hem een bonus gaf

  Op weg naar huis in Zwevezele is dinsdagavond langs de N50 in Ruddervoorde de 33-jarige Andy Ramandt om het leven gekomen bij een ongeval. Hij botste met zijn wagen tegen een boom. “Ik verlies een goeie vriend, het bedrijf een schitterende leider”, zegt zaakvoerder Luc Vansteenbrugge van West Deco in Waardamme, waar ook Andy’s broer werkt. “Hij was een topkerel, door iedereen graag gezien. Wat een drama.”
 2. Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekongeval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekon­geval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”

  “Ik voel me goed nu en probeer me voor anderen in te zetten.” In deel vijf van het Fietsdossier West-Vlaanderen lees je hoe Joeri Verbeeck (22) uit Heule heeft leren leven met zijn beperkingen. Vijf jaar geleden heeft hij op de Kortrijkse ring ternauwernood een dodehoekongeval overleefd. Hij kijkt alleen nog vooruit en blijft ijveren voor meer verkeersveiligheid.