wzc Sint-Jozef in de Pensionaatstraat. Naast het huidige rusthuis ligt de site van Sancta Maria, die binnenkort leeg komt te staan.
Volledig scherm
wzc Sint-Jozef in de Pensionaatstraat. Naast het huidige rusthuis ligt de site van Sancta Maria, die binnenkort leeg komt te staan. © Google Maps

Curando plant nieuwe sporthal van 660 vierkante meter in Pensionaatstraat, gemeentebestuur draagt steentje van 2 miljoen euro bij

RuiseledeRuiselede zal een nieuwe sporthal krijgen in de Pensionaatstraat. Donderdag keurde de gemeenteraad een principieel engagement goed waarin staat dat de gemeente, verspreid over de komende twintig jaar twee miljoen euro zal bijdragen aan het project. De nieuwe sporthal zou 30 op 22 meter groot zijn en deel uitmaken van de toekomstplannen van de site van woonzorgcentrum Sint-Jozef.

  1. Ouderraad Sancta Maria haalt opnieuw uit naar schoolbestuur: “We vragen niet dat het bestuur met miljoenen gooit, maar wel dat de school een eerlijke kans krijgt”
    Ruiselede

    Ouderraad Sancta Maria haalt opnieuw uit naar schoolbe­stuur: “We vragen niet dat het bestuur met miljoenen gooit, maar wel dat de school een eerlijke kans krijgt”

    De oudervereniging en de schoolraad van Sancta Maria halen in een persbericht stevig uit naar het schoolbestuur. Opnieuw wordt het gebrek aan overleg op de korrel genomen en opnieuw diende de ouderraad een klacht in bij het Agentschap Zorgvuldig Bestuur. Algemeen directeur Rik Delmotte countert dat er nochtans met alle betrokken partijen tot een consensus gekomen is.