De brandweer moest het dak van de auto open knippen om de bestuurder veilig uit zijn verhakkeld voertuig te halen
Volledig scherm
De brandweer moest het dak van de auto open knippen om de bestuurder veilig uit zijn verhakkeld voertuig te halen © Alexander Haezebrouck

Bestuurder zwaargewond na harde klap na inhaalmanoeuvre: Verlichtingspaal losgerukt

RuiseledeIn de Aalterstraat in Ruiselede is donderdagavond omstreeks 21.15 uur een zwaar ongeval gebeurd. De bestuurder van een BMW voerde een inhaalmanoeuvre uit maar verloor daarbij de controle over zijn voertuig. Hij knalde aan een hoge snelheid tegen een verlichtingspaal en werd zwaargewond afgevoerd.

 1. Sportdienst zoekt sportkampioenen
  Pittem

  Sport­dienst zoekt sportkampi­oe­nen

  Het Pittemse gemeentebestuur organiseert op vrijdagavond 30 september, samen met AOP Sport, de kampioenenviering in zaal De Fontein. Daarom is de sportdienst volop op zoek naar Pittemse en Egemse sporters of verenigingen die in de periode van juli 2019 tot en met juni 2022 een sportieve prestatie neerzetten. Zowel recreatieve sporters als competitiesporters komen in aanmerking. Ben jij of ken jij iemand die in aanmerking komt? Dien dan jouw kandidatuur in bij de sportdienst.
 2. Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep
  Tielt

  Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep

  Stad Tielt en Stadlandschap West-Vlaamse hart organiseren op dinsdag 4 oktober een gratis infoavond rond klimaatbomen. Een expert schetst er de vele voordelen van bomen in je tuin: schaduw en verkoeling, waterregeling, biodiversiteit, kleurenpracht, vruchten… Maar een boom poot je niet zomaar neer in om het even welke tuin. Afhankelijk van de schaalgrootte, bodem en andere factoren, kies je best een passende soort. Tijdens de sessie passeren 15 inheemse boomsoorten de revue. Verder krijg je die avond een pak tips in verband met de aanplant en het beheer van bomen. Op het einde van de sessie kunnen de aanwezigen bovendien een gratis klimaatboom uit de lijst van de 15 besproken bomen bestellen. Er is één boom per Tielts adres voorzien. De gratis infosessie start om 19.30 uur in het stadhuis. Inschrijven doe je via www.west-vlaanderen.be/klimaatbomen_tielt.