1. Cindy straks achter de toog van Boltra, enig café en kloppend hart van Kruiskerke: “Enorme eer dat ik dit mag overnemen van Luc en Marleen”
  PREMIUM
  Ruiselede/Aalter

  Cindy straks achter de toog van Boltra, enig café en kloppend hart van Kruiskerke: “Enorme eer dat ik dit mag overnemen van Luc en Marleen”

  Café Boltra, het landelijke cafeetje dat in de voorbije jaren uitgroeide tot hét centrum van het sociale leven in Kruiskerke, wordt op 1 januari overgenomen door Cindy Ruysschaert (43). De Aalterse styliste neemt de fakkel over van Marleen Vindevogel (62) en Luc Van Laecke (65) en licht haar plannen toe. “De warmte van het café sprak me aan”.
 1. Veel volk in Ruiseleedse stembureaus voor referendum over fusie met Wingene: “Veel ongenoegen over de manier waarop de fusie opgelegd werd”
  Ruiselede

  Veel volk in Ruiseleed­se stembu­reaus voor referendum over fusie met Wingene: “Veel ongenoegen over de manier waarop de fusie opgelegd werd”

  Vandaag mogen alle stemgerechtigde Ruiseledenaars hun stem laten horen over de nakende fusie met Wingene. Bij de vrijblijvende volksraadpleging, die er kwam op initiatief van twee burgers, dient geantwoord te worden op de vraag ‘Moet Ruiselede op 1 januari 2025 fuseren met Wingene’. Zal de opkomst hoog genoeg zijn om een geldig referendum op te leveren? Aan de sporthal daagde zondagochtend alvast heel wat volk op.
 2. Zes maanden geleden kreeg ze te horen: “Borstkanker”. Nu heropent Anneleen (51) haar bloemenwinkel.
  PREMIUM
  Aalter

  Zes maanden geleden kreeg ze te horen: “Borstkan­ker”. Nu heropent Anneleen (51) haar bloemenwin­kel.

  Anneleen Van Acker (51) heropent vrijdag haar bloemenwinkel Onverbloemd in Aalter. Zes maanden geleden moest ze noodgedwongen sluiten, nadat Anneleen te horen kreeg dat ze borstkanker had. Ze telt af om haar winkel weer te mogen openen. “Ik ben geschrokken van de liefde en bezorgdheid van de mensen om me heen. Zo hartverwarmend”, zegt Anneleen, die voor ons haar verhaal vertelt.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Ruiseleedse ereburger Chris Maene neemt wapens op tegen fusie met Wingene: “Dan zijn Aalter of Tielt toch betere kandidaten”
  PREMIUM
  Ruiselede

  Ruiseleed­se ereburger Chris Maene neemt wapens op tegen fusie met Wingene: “Dan zijn Aalter of Tielt toch betere kandidaten”

  Ruiseledenaars mogen op zondag 27 november hun mening geven over de nakende fusie met Wingene. Maar wat willen ze precies? En is Wingene de beste partner? Wij gingen luisteren in het molendorp en ontdekten dat ereburger en pianobouwer Chris Maene zich uitdrukkelijk tegen de fusie kant. “De gemeente had op zijn minst eerst naar de inwoners moeten luisteren.”