Koning Albert had op verschillende momenten ondersteuning nodig tijdens de eucharistieviering.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Albert had op verschillende momenten ondersteuning nodig tijdens de eucharistieviering. © Photo News - Fotomontage HLN

Zorgen om gezondheid koning Albert na herdenking in Laken: “Vroeger leunde Paola op hem, nu moet het omgekeerd”

RoyaltyWie verwacht had dat prinses Delphine (53) alle aandacht zou opeisen tijdens de jaarlijkse eucharistieviering in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken, had het mis. Alle ogen waren op koning Albert (87) gericht, al had dat voor één keer niets met zijn buitenechtelijke dochter te maken. Zo was vooral zijn - letterlijk - wankele gezondheid onderwerp van gesprek: “Toen ik koning Albert zo zag, was ik enorm geschrokken. Al is het nu al een tijdje geweten dat zijn gezondheid enorm achteruit gaat.”

17 reacties

 • werner Op de Becq

  10 maanden geleden
  Wie is er nu eigenlijk koning want zo te zien hebben wij in België er twee koning Albert en koning Filip er kan er maar ene zijn geen twee We betalen voor koningen in plaats voor ene
 • Roger Poot

  11 maanden geleden
  Niet klagen toch, ze hebben een héél schoon leven.
 • Ludo Hermans

  11 maanden geleden
  In heel hun zijn staan ze boven de mens, maar hier moeten ze zich toch pijnlijk verlagen tot gewone burger!
 • pierre samaey

  11 maanden geleden
  Hij is oud en loopt met een stok zoals zovelen, en een kleine plakker op zn hoofd waar ze niets willen over zeggen. Hoe belachelijk is dat wanneer gaan die eens normaal doen. Koning of boer allemaal zullen we deze aardbodem verlaten best dat dit nog bestaat.
 • Jean Donny

  11 maanden geleden
  Dit toont de menselijkheid in het koningshuis net als bij andere gewone mensen.
 1. Frédéric is al 10 jaar dé kapper van koningin Mathilde: “Ik sta meestal al om 7 uur in het kasteel van Laken”
  PREMIUM
  Royalty
  6

  Frédéric is al 10 jaar dé kapper van koningin Mathilde: “Ik sta meestal al om 7 uur in het kasteel van Laken”

  “Ik stond te trillen op mijn benen toen Mathilde opstond van mijn kappersstoel.” Maar kijk: tien jaar na zijn vuurdoop draait Frédéric Van Espen (46) van kapsalon Didier et Rosalinde in Brussel nog haast blindelings de lokken van onze koningin in een indrukwekkende dot. Wij spraken met de ‘koninklijke kapper’, die verassend open vertelt over zijn werk voor onze koningin. Hoe gedraagt Mathilde zich als klant? En hoe verlopen hun ontmoetingen? “Soms zegt ze: ‘Ik zie al aan je gezicht wat je ervan vindt.’”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Leopold I moest langs de zijdeur en Albert II stond voor een groot dilemma: koninklijke crypte van Laken geeft geheimen prijs
  PREMIUM
  Royalty

  Leopold I moest langs de zijdeur en Albert II stond voor een groot dilemma: koninklij­ke crypte van Laken geeft geheimen prijs

  Waarom mocht de grafkelder niet onder het altaar gebouwd worden, zoals in de rest van Europa? Ligt het gestolen paneel van de ‘Rechtvaardige Rechters’ in het graf van Albert I? En waarom zorgde het stoffelijke overschot van Leopold I voor een koninklijke rel? Hoewel de Koninklijke crypte van Laken er al eeuwenlang ligt, blijft de laatste rustplaats van de Belgische koninklijke leden een mysterieuze plek. Nu de grafkelder vandaag weer zijn deuren opent voor het publiek, nemen wij u mee in deze ‘ondergrondse dodenstad’.