Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Ghyselinck

Zo wil prins Simon de Merode uit de schulden geraken: “Mensen moeten zich amuseren in mijn kasteel, en ik kan er mijn lening mee afbetalen”

RoyaltyWie in een groot kasteel woont, is niet noodzakelijk rijk. Vraag dat maar aan prins Simon de Merode (38). “Mijn broers, zus en ik hebben ons diep in de schulden gestoken om dit domein in Westerlo te kopen”, zegt hij in Dag Allemaal. “En de onderhoudskosten lopen hoog op.” Onder meer daarom schakelt de prins een versnelling hoger met het betoverend eindejaarsspektakel dat hij al enkele jaren organiseert: ‘Kerstmagie’ nu in zés Vlaamse kastelen.

2 reacties

 • Jos Vandenbergh

  2 jaar geleden
  Waarschijnlijk familie van de Merodes die bij het ontstaan van Belgie dit land bestuurden.Niet gemakkelijk nu om te overleven in deze moderne wereld met antieke gewoonten... .
 • Frans Dedokker

  2 jaar geleden
  Dat is ook geen prins
 1. IN BEELD. Prinses Claire verschijnt voor het eerst sinds lang weer in het openbaar
  Royalty
  17

  IN BEELD. Prinses Claire verschijnt voor het eerst sinds lang weer in het openbaar

  Alsof ze nooit weggeweest is van het publieke toneel, zo enthousiast en goedgezind verscheen prinses Claire gisteren aan de zijde van koningin Paola op een prijsuitreiking in Brussel. De 47-jarige echtgenote van prins Laurent was nochtans zo’n twee jaar uit beeld. Er deden geruchten over een ziekte de ronde, en ze zou zelfs het echtelijk dak verlaten hebben. Zeker is dat prinses Claire Covid-19 gehad heeft. Nu is ze dus aan een comeback bezig: twee weken geleden woonde ze met Laurent en de kinderen een concert bij.