Een portret van Queen Elizabeth.
Volledig scherm
PREMIUM
Een portret van Queen Elizabeth. © AP

Zo stelt de Queen het 100 dagen na overlijden van prins Philip: “Ze hadden dit op voorhand samen afgesproken”

RoyaltyOf het nu om haar reis naar Schotland ging voor een ontmoeting met president Joe Biden of om een virtuele vergadering via Zoom: de Britse Queen Elizabeth (95) lijkt weer te glimlachen tijdens het vervullen van haar koninklijke plichten. Het is vandaag precies 100 dagen geleden dat haar man en grote steun prins Philip om het leven kwam, en dus maken familieleden en experten de balans op: “Philip heeft een gigantische leegte in ons leven achtergelaten”, zegt gravin van Wessex Sophie, de vrouw van Elizabeths zoon prins Edward. Bovendien wil de Queen zich absoluut houden aan de belofte die zij en Philip elkaar hadden gemaakt.

5 reacties

 • eli bosch

  6 dagen geleden
  Ze heeft gewoon een ijzersterk karakter. Ze heeft ook al veel tegenslagen te verwerken gekregen maar veert telkens weer recht. Voor de ene mens lukt dat al beter dan de andere; Geen geldzorgen hebben en omgeven worden door veel mensen maakt het natuurlijk wel makkelijker dan als je nog financiële zorgen hebt en eenzaam bent erbij.
 • Arne Dumoulin

  1 week geleden
  Ze kunnen niet allemaal immortal zijn zoals zij.
 • Marc Mikolajczak

  1 week geleden
  Gewoon een heel sterke dame met veel respect. Ik hoop dat ze nog jaren gezond mag blijven en dan het roer door kan geven aan haar kleinzoon. Queen, respect.
 • Andrée va Vandekerckhove

  1 week geleden
  Heb enorm veel respect voor deze vrouw. Heel erg sterk ,wat ze door de jaren heen al vewezenlijkt heeft
 • Brik Schotte

  1 week geleden
  Het leven gaat gewoon door, niks aan te doen, ieder zijn beurt.
 1. “Je bent te dik om astronaut te worden”: ondanks ongepaste grapjes en talloze slippertjes is prins Philip op z’n 99ste nog steeds even populair
  PREMIUM
  Royalty

  “Je bent te dik om astronaut te worden”: ondanks ongepaste grapjes en talloze slipper­tjes is prins Philip op z’n 99ste nog steeds even populair

  De Britse prins Philip viert vandaag, woensdag 10 juni, zijn 99ste verjaardag aan de zijde van Queen Elizabeth (94). Sinds de lockdown vertoeven de twee samen in Windsor Castle en na meer dan 72 jaar huwelijk zijn ze nog steeds niet op elkaar uitgekeken. Ondanks geruchten over ontrouw en enkele uitschuivers met een racistisch kantje - zo vroeg hij aan Aboriginals of ze nog steeds met speren gooien - blijft de prins populair bij het Britse volk en de koninklijke familie.