RV
Volledig scherm
© RV

Zo rouwen Britse kranten op hun voorpagina om Queen Elizabeth

Op de voorpagina’s van Britse kranten gaat het vrijdagochtend maar om één ding: de dood van koningin Elizabeth. Met paginagrote recente of juist decenniaoude afbeeldingen van de Queen wordt haar leven herdacht. Ook de Vlaamse kranten zetten vrijdag allemaal de dood van de Britse Queen Elizabeth op hun voorpagina.

3 reacties

 • Geert Vande Walle

  3 maanden geleden
  Die Charles III zou beter met pensioen gaan en de fakkel doorgeven aan een van zijn kinderen . Maar dat zal hij niet mogen van zijn Camilla zeker ? Zei ze ooit niet iets in de stijl van 'Ik wil koning(in) worden' ?
 • Bert Van Geffen

  3 maanden geleden
  De Wereld heeft met haar heengaan nog meer aan somberheid gewonnen...
 • Christel Peeters

  3 maanden geleden
  Ze was een lieve en plichtsbewuste koningin die tot de laatste snik voor haar land leefde, stabiliteit en troost bracht in soms woelige tijden. Ze zal herinnerd worden als Elisabeth the Great. Haar verlies is immens en niet te beschrijven met woorden. Rest in peace Ma’am.
 1. PORTRET. Een leven lang in de wachtkamer, maar de moed nooit verloren: prins Charles wordt koning Charles III
  PREMIUM
  Royalty

  PORTRET. Een leven lang in de wachtkamer, maar de moed nooit verloren: prins Charles wordt koning Charles III

  Zijn hele leven lang zit hij al in de wachtkamer. Elke dag sinds zijn derde heeft hij moedig het lot van de troonopvolger aanvaard. Maar nu krijgt hij dan toch wat hem grondwettelijk toekomt: de troon. Nu ‘mummy’ er niet meer is, wordt prins Charles (73) koning Charles III, en dat is even wennen. Want zo intens de Britten zijn moeder aanbeden hebben, zo verdeeld hebben ze vaak tegenover Charles gestaan. Vooral zijn mislukte huwelijk met ‘England’s Rose’ Diana zal altijd een smet op zijn blazoen blijven.