RV
Volledig scherm
© RV

Zo rouwen Britse kranten op hun voorpagina om Queen Elizabeth

Op de voorpagina’s van Britse kranten gaat het vrijdagochtend maar om één ding: de dood van koningin Elizabeth. Met paginagrote recente of juist decenniaoude afbeeldingen van de Queen wordt haar leven herdacht. Ook de Vlaamse kranten zetten vrijdag allemaal de dood van de Britse Queen Elizabeth op hun voorpagina.

3 reacties

 • Geert Vande Walle

  3 maanden geleden
  Die Charles III zou beter met pensioen gaan en de fakkel doorgeven aan een van zijn kinderen . Maar dat zal hij niet mogen van zijn Camilla zeker ? Zei ze ooit niet iets in de stijl van 'Ik wil koning(in) worden' ?
 • Bert Van Geffen

  3 maanden geleden
  De Wereld heeft met haar heengaan nog meer aan somberheid gewonnen...
 • Christel Peeters

  3 maanden geleden
  Ze was een lieve en plichtsbewuste koningin die tot de laatste snik voor haar land leefde, stabiliteit en troost bracht in soms woelige tijden. Ze zal herinnerd worden als Elisabeth the Great. Haar verlies is immens en niet te beschrijven met woorden. Rest in peace Ma’am.
 1. Koninklijke familie al decennialang grote fan van schoenenfabrikant Ambiorix: “Albert kwam langs op de motor”
  PREMIUM
  Royalty
  5

  Koninklij­ke familie al decennia­lang grote fan van schoenenfa­bri­kant Ambiorix: “Albert kwam langs op de motor”

  In zijn wilde prinsenjaren nam koning Albert zijn motor om in het atelier van Ambiorix nieuwe schoenen te gaan uitkiezen. Als groot liefhebber van het Belgische merk baande hij zo voor de schoenenfabrikant de weg naar het selecte clubje van gebrevetteerde hofleveranciers. Een titel die CEO Peter Vavedin (56) met trots vervult. ‘In ‘Story’ vertelt hij uitgebreid over z'n ervaringen met de koninklijke familie, en andere BV’s die fan zijn van z'n schoenen. “Initieel stond Erik Van Looy niet bovenaan ons lijstje qua samenwerkingen. We hadden sexy profielen, zoals Koen De Bouw, in gedachten.”
 1. ONZE OPINIE. God save the Queen: waarom Elizabeth II al gemist werd van de seconde dat ze kwam te gaan
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. God save the Queen: waarom Elizabeth II al gemist werd van de seconde dat ze kwam te gaan

  Met het overlijden van koningin Elizabeth II staat Groot-Brittanië een lange periode van rouw te wachten. En dat terwijl het land al in een diepe crisis was en de nieuwe premier Liz Truss voor een haast onmogelijke opdracht stond. Samen met thee drinken en links rijden was de Queen zowat het laatste dat de Britten bij elkaar hield. Daarom, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker, werd ze al gemist nog in de uren voor ze kwam te gaan.
 2. PORTRET. Een leven lang in de wachtkamer, maar de moed nooit verloren: prins Charles wordt koning Charles III
  PREMIUM
  Royalty

  PORTRET. Een leven lang in de wachtkamer, maar de moed nooit verloren: prins Charles wordt koning Charles III

  Zijn hele leven lang zit hij al in de wachtkamer. Elke dag sinds zijn derde heeft hij moedig het lot van de troonopvolger aanvaard. Maar nu krijgt hij dan toch wat hem grondwettelijk toekomt: de troon. Nu ‘mummy’ er niet meer is, wordt prins Charles (73) koning Charles III, en dat is even wennen. Want zo intens de Britten zijn moeder aanbeden hebben, zo verdeeld hebben ze vaak tegenover Charles gestaan. Vooral zijn mislukte huwelijk met ‘England’s Rose’ Diana zal altijd een smet op zijn blazoen blijven.