De Deense koningin Margrethe.
Volledig scherm
PREMIUM
De Deense koningin Margrethe. © AFP

Zo koppig dat zelfs haar eigen man niet naast haar begraven wil worden: wie is koningin Margrethe écht?

RoyaltyKoningin Margrethe van Denemarken (82) laat de tongen weer rollen. De vorstin nam de prinselijke titels van vier kleinkinderen af, waarmee ze een ‘koninklijke rel’ ontketende aan het Deense hof. Niet de eerste keer, want doorheen de jaren liet Margrethe al meermaals blijken dat ze één van de meest excentrieke royals van Europa is. Zo voelde haar echtgenoot zich tot aan zijn dood “belachelijk gemaakt” en zat ze jarenlang in een familievete verwikkeld met haar oom. “Margrethe had eigenlijk nooit koningin mogen worden.”

 1. Rel om prinsentitels zorgt voor drama aan Deense hof: “Margrethe bewijst opnieuw dat ze een brutale koningin is”
  PREMIUM
  Royalty

  Rel om prinsenti­tels zorgt voor drama aan Deense hof: “Margrethe bewijst opnieuw dat ze een brutale koningin is”

  Crisis in de Deense koninklijke familie. Koningin Margrethe (82) heeft beslist vier van haar kleinkinderen hun titel van prins en prinses af te nemen. Die voelen zich nu vernederd. Terwijl Margrethe beweert hen juist een dienst te bewijzen, door hen ‘een vrij leven zonder koninklijke beperkingen’ te gunnen. Deense royaltyexperts menen dat Margrethe vooral haar zoon Joachim, vader van de vier, wil treffen. “Ze had hem al naar Frankrijk ‘gedeporteerd’. En nu dít.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.