EPA
Volledig scherm
© EPA

Zo heten de nieuwe corgi’s van Queen Elizabeth

RoyaltyHaar hele leven lang had Queen Elizabeth (94) corgi’s. Na de dood van haar laatste viervoeter eind vorig jaar leek het erop dat ze geen nieuw huisdier meer in huis zou halen gezien haar leeftijd, maar dat deed ze uiteindelijk toch. De twee puppy’s kregen allebei een voor haar betekenisvolle naam.

 1. Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken zwaar getroffen plaatsen van watersnood, maar inwoners zijn sceptisch
  Play

  Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken zwaar getroffen plaatsen van watersnood, maar inwoners zijn sceptisch

  Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdag een bezoek gebracht aan Verviers en Esneux. Op deze plaatsen in Wallonië sloeg de watersnood in juli erg hard toe. Het koningspaar kwam vooral kijken naar de hulp die de mensen er sindsdien hebben gekregen, maar de inwoners van Verviers reageren sceptisch op het bezoek. “De situatie is nog altijd dezelfde als hiervoor. Of de koning en de koningin nu komen of niet, dat verandert niets.”
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.