Prinses Amalia.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Amalia. © Brunopress

Zo beleeft prinses Amalia haar grote vuurdoop: “Dit is absoluut royal topsport”

RoyaltyHet is een traditie bij de Oranjes: iedere jonge troonopvolger gaat voor een voorstelronde op reis naar de Caraïben. Dat is voor Amalia niet anders, die zo haar eerste officiële plichten als kroonprinses vervult in het buitenland. “Wat mij opvalt, is dat ze tijd nodig heeft om los te komen”, zeggen Amalia-kenners, die deze reis omschrijven als haar ‘grote vuurdoop’. Alles moest en zou feilloos verlopen, hoewel kritiek en protest de reis dreigde te overschaduwen. Maar is dat ook gelukt?

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Sloeg prins Constantijn Alexios van Griekenland een getrouwd model aan de haak? “Ze kusten en omhelsden elkaar”
  PREMIUM
  Royalty

  Sloeg prins Constan­tijn Alexios van Grieken­land een getrouwd model aan de haak? “Ze kusten en omhelsden elkaar”

  Elke generatie royals kent zo zijn prinselijke hartenbrekers. In Griekenland neemt Constantijn Alexios van Griekenland en Denemarken (24) - Tino voor de vrienden - die rol op zich. Hoewel hij het grootste deel van zijn leven bewust onder de radar bleef, laat de prins af en toe van zich horen. En hoe. Zijn nieuwste verovering is Poppy Delevingne, een gegeerd model én getrouwde vrouw.
 3. In 2019 werden beelden nog verboden: prinses Amalia gooit de heupen los op Aruba
  Play
  Royalty

  In 2019 werden beelden nog verboden: prinses Amalia gooit de heupen los op Aruba

  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich op hun laatste avond in Aruba nog eens laten gaan. Ook prinses Amalia was van de partij om onder begeleiding van Caribische muziek de beentjes eens los te gooien. Het moment wordt een heus feest inclusief glitterende pakken en een fanfare. Markant detail: Amalia droeg tijdens het gebeuren dezelfde jurk als tijdens haar vakantie in Sevilla in 2019, waar ze toen de flamenco danste. Maar de koninklijke familie drong er toen op aan dat die beelden niet mochten verspreid worden.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Prinsessen Eugenie en Beatrice zijn in ongenade gevallen: “Zelfs de aankondiging van haar zwangerschap was veelzeggend”
  PREMIUM
  Royalty
  3

  Prinsessen Eugenie en Beatrice zijn in ongenade gevallen: “Zelfs de aankondi­ging van haar zwanger­schap was veelzeg­gend”

  Het zijn geen makkelijke dagen voor prinsessen Eugenie (33) en Beatrice, de twee dochters van ‘schandaalprins’ Andrew. Hoewel zij niets te maken hebben met de vermeende wandaden van hun vader, worden ze samen met hem aan de kant geschoven. “Het gebeurt subtieler dan bij hun vader”, zo zeggen paleismedewerkers. “Maar de tekenen aan de wand zijn er: hun laatste koninklijke uren hebben geslagen.”