Harry en William op de begrafenis van hun moeder, Diana. Ook de kinderen van Ari Behn en Martha Louise moesten afscheid nemen van hun vader.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry en William op de begrafenis van hun moeder, Diana. Ook de kinderen van Ari Behn en Martha Louise moesten afscheid nemen van hun vader. © WireImage/Reporters PPE

Zichtbaar verdriet of woedende onmacht: deze jonge royals zijn getekend door een vreselijk verlies

RoyaltyWilliam en Harry verloren hun moeder in een dramatisch verkeersongeval. De papa van Zaria en Luana werd bij het skiën bedolven onder een lawine en zou nooit meer ontwaken. En de vader van Maud, Leah en Emma besliste uit het leven te stappen. De jonge royals zijn getekend door het verlies van hun ouder én moesten rouwen voor het oog van de wereld. Kinderpsychologe Katelijne Van Lommel legt uit wat voor impact dat heeft. “Leopold III verging van verdriet. Hij verbood zijn kinderen over hun moeder te praten.”

0 reacties

 1. Hier totaal vergeten, daar nog steeds vereerd: hoe de Belgische prinses Charlotte het tot keizerin van Mexico schopte
  PREMIUM
  Royalty
  3

  Hier totaal vergeten, daar nog steeds vereerd: hoe de Belgische prinses Charlotte het tot keizerin van Mexico schopte

  Terwijl hier de borstbeelden van koning Leopold II worden beklad, richt Mexico monumenten op ter ere van zijn zuster Charlotte. Al komen die er misschien bij ons ook, nu auteur Kristien Dieltiens (68) het nieuwe boek ‘Carlota’ schreef. In gesprek met ‘Dag Allemaal’ vertelt ze alles over het leven en de denkwereld van de Belgische prinses, die keizerin werd van Mexico, maar ook paranoïde was en 60 jaar lang opgesloten zat. “Op het einde is ze in de grootste eenzaamheid gestorven.”
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Hoe prinses Kate haar kleerkast als wapen gebruikt: “Ze heeft het trucje van de Queen overgenomen”
  PREMIUM
  Royalty
  12

  Hoe prinses Kate haar kleerkast als wapen gebruikt: “Ze heeft het trucje van de Queen overgeno­men”

  Hetzelfde kapsel, dezelfde lippenstift, dezelfde koninklijke houding: al meer dan tien jaar is Catherine (41), prinses van Wales, een exacte kopie van zichzelf. En tegenwoordig ook eentje van... de overleden Queen. De twee royals hebben allebei een voorliefde voor de felste kleuren van de regenboog, maar die kiezen ze niet zomaar. Achter elke outfit zit een doordachte strategie, die veel verder gaat dan het strenge protocol. “Het gaat veel verder dan mode alleen: de stijl van Kate is haar belangrijkste wapen.”