De Nederlandse
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse © Photo News

“Ze voelt zich eenzaam en is depressief”: prinses Beatrix rouwt nog elke dag om verongelukte zoon Friso

RoyaltyWillem-Alexander (55) werd op boegeroep onthaald door boze boeren, maar zijn moeder Beatrix (84) blijft wél populair. Bij een recente peiling kreeg ze veel meer punten dan de regerende koning. Die waardering van het volk kan haar echter niet meer verwarmen. De ex-vorstin rouwt nog steeds na het vreselijke ongeval van prins Friso, en ziet intussen hoe haar andere zoon er regelmatig een potje van maakt. Royaltyjournalist Erlend Hamerlijnck laat zijn blik op de zaak schijnen. “Als ze de onbezonnenheid van Willem-Alexander ziet, betreurt Beatrix zich misschien haar aftreden.”

  1. Hoe het huwelijk van koning Willem-Alexander en Máxima hem bijna de troon kostte: “Ofwel is het háár, ofwel stap ik eruit”
    PREMIUM
    Royalty

    Hoe het huwelijk van koning Wil­lem-Alexan­der en Máxima hem bijna de troon kostte: “Ofwel is het háár, ofwel stap ik eruit”

    Precies 20 jaar geleden trouwden koning Willem-Alexander (54) en Máxima Zorreguieta (50). Een sprookjesachtige bruiloft, maar achter de schermen liepen de spanningen hoog op en dreigde zelfs een constitutionele crisis. Dat blijkt uit de nieuwe vierdelige docureeks ‘Een Porseleinen Huwelijk’, die maandag van start ging op de Nederlandse televisie. Zo kwam het tot een groot conflict met koningin Beatrix en werd er zelfs een geheim onderzoek geopend, waarna Willem-Alexander op punt stond om de koninklijke handdoek in de ring te gooien.