Prinses Leonor treedt steeds meer naar de voorgrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Leonor treedt steeds meer naar de voorgrond. © Photo News - Fotomontage HLN

“Ze doet niet wat ze wil, maar wat ze moet”: hoe ‘Disneyprinses’ Leonor de Spaanse monarchie moet redden

RoyaltyWanneer ze de troon bestijgt, zal ze de eerste Spaanse koningin worden sinds de jaren 1800. Prinses Leonor is nog maar 16 jaar oud, maar wordt nu al klaargestoomd om de kroon te dragen. Zomervakantie ten spijt trad de prinses de afgelopen dagen volop naar de voorgrond door haar ouders te vergezellen tijdens officiële activiteiten. Een bewuste zet van koning Felipe (54) en koningin Letizia (49) om de wankelende monarchie te redden. Al is lang niet iedere kenner in Spanje er gerust in: “Ik schaam me voor collega’s die zeggen dat Leonor een goede koningin zal zijn.”

3 reacties

 • Stroobants Alexander

  3 maanden geleden
  Dit is toch niet meer van deze tijd ? Prinsen, prinsessen enz das voor sprookjes.
 • Peter van Nieuwpoort

  3 maanden geleden
  Al die monarchiën moeten ze afschaffen. Idioot gewoon dat, in deze tijd één familie per land, miljoenen per jaar kost terwijl, de belastingbetalers amper hun hoofd boven water kunnen houden! Ze barsten van het(onterecht verkregen) geld, goederen en vastgoed! Feesten en reizen erop los alsof het niks kost. Natuurlijk verzet men zich tegen deze achterhaalde onzin!
 • Mireille Vergauwen

  3 maanden geleden
  Dat noemen ze een gelukkig Koningskind. Ik denk en hoop dat mijn kleindochter gelukkiger is. En die mag van haar mama zelf antwoorden op een vraag.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Waarom de Spaanse kroonprinses niet aanwezig mocht zijn op feestje van Noorse Ingrid Alexandra
  Royalty

  Waarom de Spaanse kroonprin­ses niet aanwezig mocht zijn op feestje van Noorse Ingrid Alexandra

  Zowat alle Europese ‘gekroonde hoofden’ tekenden present, toen de Noorse prinses Ingrid Alexandra onlangs haar achttiende verjaardag op glamoureuze wijze vierde. En toch waren er ook enkele opvallende afwezigen: hoewel de Spaanse koning Felipe (54) van de partij was, waren zijn vrouw koningin Letizia (49) en hun dochters kroonprinses Leonor (16) en Sofia (15) nergens te bespeuren. Maar waarom?
 3. Er wordt voorzichtig gelachen: prins Louis gaat viraal met ‘Home Alone’-memes, na afwezigheid begrafenis Queen Elizabeth
  Royalty
  4

  Er wordt voorzich­tig gelachen: prins Louis gaat viraal met ‘Home Alo­ne’-me­mes, na afwezig­heid begrafenis Queen Elizabeth

  Op maandag 19 september werd Queen Elizabeth II begraven. Prins William en prinses Kate Middleton werden vergezeld door hun oudste kinderen George (9) en Charlotte (7). Opvallende afwezige? Prins Louis (4). Het internet speculeert over wat de jonge prins thuis allemaal uitspookte nu hij ‘Home Alone’ was en amuseert zich kostelijk met enkele virale tweets.