Prinses Elisabeth volgt een militair kamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Elisabeth volgt een militair kamp. © Photo News/KMS/ERM/Erwin Ceuppens - Fotomontage HLN

“Ze doet dit geheel vrijwillig”: waarom kroonprinses Elisabeth liever op militair kamp gaat dan op vakantie

RoyaltyTijdens de nationale feestdag trok ze alle aandacht met haar vuurrode jurk, nu doet kroonprinses Elisabeth (20) er alles aan om te verdwijnen in de achtergrond. De toekomstige troonopvolger werkt een militair kamp af in Aarlen, waar ze in legeruniform en camouflageschmink de kneepjes van het vak leert. Opmerkelijk, want studeerde Elisabeth niet in Oxford? Wat wil ze bewijzen? En hoe gaat het er tijdens zo'n militair kamp aan toe? Wij spraken haar luitenant-kolonel. “We maakten vanaf het begin de afspraak: er wordt geen onderscheid gemaakt tussen Elisabeth en de rest.”

24 reacties

 • Sven ivens

  1 maand geleden
  Een perfect voorbeeld waar te toekomstige jeugd een voorbeeld aan zou moeten nemen 😉
 • Eddy DESMET

  2 maanden geleden
  Een jonge vrouw, die weet wat ze wil, die een voorbeeld mag worden genoemd voor haar en de toekomstige generaties. Een beloftevolle koningin in wording.
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Het siert haar wel dat de dat wil doen. Ze heeft er zelfs de avond van 21 juli voor opgegeven. Een goede toekomstige koningin, zeker weten.
 • Louis Vanderheyden

  2 maanden geleden
  Prachtig. Echt om trots op te zijn, onze toekomstige koningin. En dan ook nog eens een mooi meisje. Een formidabel voorbeeld voor iedereen.
 • Peter Van Weereld

  2 maanden geleden
  Weg met het koningshuis .. kost ons alleen maar enorm veel geld! Wat brengen ze op??