Sorayah en de sjah
Volledig scherm
PREMIUM
Sorayah en de sjah © RV

Ze betoverde de sjah van Iran, maar het mocht niet zijn: het tragische liefdesverhaal van Soraya, de ‘prinses met de droevige ogen’

Royalty70 jaar waren Queen Elizabeth (94) en haar onlangs overleden man Philip getrouwd. Maar niet elke royal heeft zoveel geluk. Het tragische verhaal van prinses Soraya van Iran begon bijvoorbeeld als een waar sprookje vol peperdure pracht en praal, maar amper zeven jaar later moest de man van haar leven haar opgeven. De koninklijke plicht deed haar de das om en veroordeelde haar tot een leven vol eenzaamheid. 

3 reacties

 • Mark Talman

  3 weken geleden
  De dictatuur v d Sjah kwam er door omverwerping v d democratisch verkozen Mossadegh die een grondwet had geïnspireerd op de Belgische. De USA en het UK organiseerden de val van Mossadegh. De Savak, geheim politie v d Sjah werd zo gehaat dat er opstand kwam. Frankrijk steunde in 1979 Khomeini om de macht te grijpen. Resultaat: weer een catastrofe.
 • Mo Biraja

  3 weken geleden
  Men moet ze nu ni gaan romantiseren die lui hebben dat land leeggeplunderd leefden in grote weelde hadden een hofhouding van hier tot in tokio alleen zijn tiara van de duurste edelstenen was al goed voor miljoenen en dan zwjjgen we van de rest terwijl zijn bevolking in grote miserie leefde ! Het is door zijn onverschiligheid dat er een opstand kwam en dat de molahs en khomeiny aan de macht kwamen !
 • Clemence Nees

  3 weken geleden
  Ik denk dat ik haar biografie nog eens ga herlezen.
 1. Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf
  Play
  POPQUIZ

  Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf

 2. Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand
  Play
  Camping Coppens

  Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand