Links: Noël De Bruyne aan de zijde van Mathilde en Filip. Rechts: Rafike Yilmaz, die haar ‘koninklijke baan’ verruilde voor een job bij bpost.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Noël De Bruyne aan de zijde van Mathilde en Filip. Rechts: Rafike Yilmaz, die haar ‘koninklijke baan’ verruilde voor een job bij bpost. © BELGA/BELGA - Fotomontage HLN

Wissel van de wacht op het paleis: waarom koning Filip vier werknemers zag vertrekken op minder dan een jaar tijd

RoyaltyKoning Filip (60) heeft een bewogen 2021 achter de rug, of toch als het op zijn personeelsbestand aankomt. De vorst moest het nieuwe jaar ingaan zonder Noël De Bruyne, een hooggeplaatste medewerker die ruim 20 jaar aan zijn zijde stond en ‘onmisbaar’ was voor de werking van het hof. Koning Filip verliest zo één van zijn vertrouwelingen, al zijn er merkwaardig genoeg nóg drie medewerkers vertrokken op korte tijd. En daar had iedereen zo zijn eigen redenen voor.

 1. Kroonprinses Elisabeth duikt plots op aan zijde van prinses Astrid tijdens handelsmissie
  Play
  Royalty
  7

  Kroonprin­ses Elisabeth duikt plots op aan zijde van prinses Astrid tijdens handelsmis­sie

  Prinses Astrid (59) is nog steeds volop in de weer met de handelsmissie in het VK, één van de grootste Buitenlandse Belgische missies ooit. De prinses werkt een strak schema af, maar zorgt tijdens de missie ook voor opvallende momenten. Zo kreeg de zus van koning Filip (62) plots versterking uit onverwachte hoek: kroonprinses Elisabeth (20) kwam haar tante vergezellen tijdens een bezoek aan St Hilda’s College, één van de campussen van de befaamde Oxford University.