Prinses Elisabeth gaat volgend jaar ‘History & Politics’ studeren aan de Universiteit van Oxford.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Elisabeth gaat volgend jaar ‘History & Politics’ studeren aan de Universiteit van Oxford. © AP

Wie koos de school? Waarom het buitenland? En wat zal dat kosten? Zo gaat kroonprinses Elisabeth studeren in Oxford

RoyaltyKroonprinses Elisabeth (19) vervolgt haar opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Ze zal vanaf oktober drie jaar lang ‘history & politics’ volgen aan het Lincoln College in Oxford. Het Verenigd Koninkrijk is geen onbekend terrein voor de prinses, want ze volgde eerder al een opleiding in Wales. Maar waarom gaat Elisabeth eigenlijk studeren in het buitenland? Heeft ze haar opleiding en school zelf kunnen kiezen? En wat met de verplichtingen die ondertussen in eigen land op haar wachten?

125 reacties

 • monique bolen

  2 maanden geleden
  louis vanhoeylandt blijkbaar ben je verkeerd geinformeerd, mijn buurman in Fransman en heeft eens duidelijk uitgelegd hoe het zit op finacieel gebied, wel iedere maal dat er een andere president wordt verkozen krijgt de niet meer verkozene een zeer grote toelage en bij overlijden ook hun weduwe word verder betaald. Eindelijk met het Koningshuis zitten we goed enkel de verschillende regeringen in ons land dat is wat anders
 • Jean Schepens

  2 maanden geleden
  en de belangrijkste vraag wordt hier natuurlijk weer héél diplomatisch vergeten/verzwegen ! ... wie gaat heel dat circus weer mogen betalen ? ... NONKELJEAN
 • Dominique Meunier

  2 maanden geleden
  Heel veel succes Prinses Elisabeth, je gaat dat super doen .Je zal ons land vertegenwoordigen en dat verdiend op alle vlakken steun .
 • Mario Vandoninck

  2 maanden geleden
  Groot gelijk meisje ,ga ervoor.
 • LUDWIN DE LATHOUWER

  2 maanden geleden
  Waar is het probleem. Een kind van 18 gaat studeren in Engeland. Denk eens aan de levenservaring die ze hiermee opdoet. Zo worden kinderen nu eenmaal volwassen. Als ze echt koningin van Belgie wordt lijkt het mij logisch dat er daar in geinvesteerd wordt. Ze gaat ons land vertegenwoordigen bij de rest van de wereld. Dat mag iets kosten. Wij noemen dat investeren in de toekomst. Ook de onze. of investeer je liever in een De Croo of een Vandegucht. Die zijn ook niet verkozen maar wel in de running
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. IN BEELD. Prinses Elisabeth rondt opleiding af op rotsen waar Albert I verongelukte: “Ze is met glans geslaagd”
  Play
  Royalty

  IN BEELD. Prinses Elisabeth rondt opleiding af op rotsen waar Albert I verongeluk­te: “Ze is met glans geslaagd”

  Kroonprinses Elisabeth (19) van België heeft haar eenjarige opleiding aan de Koninklijke Militaire School afgerond. Volgens kolonel Van Avermaet is ‘onze’ 19-jarige troonopvolgster “met glans geslaagd”. Bovendien was de locatie erg bijzonder: Elisabeth beëindigde haar opleiding in Marche-les-Dames, waar koning Albert I — haar betovergrootvader — om het leven kwam na een val van de rotsen.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.