De gouden koets van de Queen in Londen voor haar platinum jubileum.
Volledig scherm
De gouden koets van de Queen in Londen voor haar platinum jubileum. © Photo News

Weggeplukt uit een sprookje: het verhaal achter de 260 jaar oude koets van de Queen

Terwijl Groot-Brittannië het platina jubileum van de koningin viert, gaat voor het eerst in twee decennia een weelderige 260 jaar oude vergulde koets weer de straat op. Dit is het verhaal achter de sprookjeskoets van de Britse monarchie.

3 reacties

 • Dino VAN DER BRUGGEN

  1 maand geleden
  Henri de meer. Artikel eerst goed lezen, de koets is niet gemaakt uit goud maar uit hout dat is verguld. Smelten zal niet lukken vrees ik.
 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  het goud versmelten, verkopen en het geld voor de armen .
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Alle respect voor het kunstwerk dat de koets is, maar op zich een vrij belachelijke en vooral kostelijke vertoning met zoiets door de straten trekken. Dit is niet meer van deze tijd, totaal niet. Wat voor meerwaarde geeft dat aan het land ? Wie heeft daar nu écht iets aan ? Niemand, zelfs the Queen niet, het ding hobbelt en schokt dat het een lieve lust is.
 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. Testament van prins Philip blijft nog 90 jaar geheim: “Uitzonderlijke omstandigheden”
  Royalty
  1

  Testament van prins Philip blijft nog 90 jaar geheim: “Uitzonder­lij­ke omstandig­he­den”

  Het testament van de overleden prins Philip moet niet openbaar gemaakt worden. De Britse krant The Guardian vond het onrechtvaardig dat de pers werd uitgesloten op de hoorzitting rond het document en zette een rechtszaak in gang. Die verloren ze, want de rechters beslisten dat het om een uitzonderlijke situatie gaat. “De hoorzitting is een enorm gevoelig moment voor de koninklijke familie.”
 3. Buitenlandse pers vol lof over Elisabeth op militair kamp: “Ondenkbaar dat onze prinses zo zou schitteren”
  Play
  Royalty
  30

  Buitenland­se pers vol lof over Elisabeth op militair kamp: “Ondenkbaar dat onze prinses zo zou schitteren”

  Van Duitsland en het Verenigd Koninkrijk tot in Spanje en Australië: de foto’s van kroonprinses Elisabeth (20) op militair kamp in Aarlen gaan niet onopgemerkt voorbij. De nieuwe beelden werden gretig opgepikt door tal van internationale media, die vol lof schrijven over onze toekomstige koningin. “Met haar inzet bewijst prinses Elisabeth dat ze geen gewone troonopvolger is.”