Harry en William tijdens de ceremonie
Volledig scherm
PREMIUM
Harry en William tijdens de ceremonie © AP

“Wat een triestig vertoon”: royaltywatchers niet onder de indruk van hereniging tussen Harry en William

RoyaltyOver de hele wereld werd reikhalzend uitgekeken naar het moment waarop prinsen Harry (36) en William (39) eindelijk weer samen in het openbaar zouden verschijnen. En vooral: hoe ze met elkaar zouden omgaan tijdens de ceremonie ter ere van mama Diana’s zestigste verjaardag. De grote glimlach en grapjes ten spijt vonden onze royaltywatchers het hele gebeuren vooral teleurstellend, en ook erg veelzeggend. “Dit voelde vooral als een verplicht nummertje, dat snel afgehandeld moest worden." 

 1. Alles wat je moet weten over de herdenking van Diana: “Zelfs de bloemen werden in haar naam geplant”
  Royalty

  Alles wat je moet weten over de herdenking van Diana: “Zelfs de bloemen werden in haar naam geplant”

  Een tragisch ongeluk in Parijs besliste er in 1997 anders over, maar normaal gezien vierden Engeland én de wereld vandaag de zestig lentes van Diana. Ter ere van hun mama onthullen zonen William en Harry een standbeeld voor de prinses van Wales, in de tuin van Kensington Palace. Het wordt hun eerste privé-ontmoeting sinds Harry naar de VS verhuisde en dat de vete nog steeds zindert, mag blijken uit hun eis om apart te mogen speechen. Al leeft de hoop dat beide Prinsen, in de schaduw van hun moeder, eindelijk de strijdbijl zullen begraven op de plek die ze volledig opnieuw lieten aanleggen ter ere van Lady Di.
 2. Advocaat van prins Andrew noemt misbruikzaak “mogelijk onwettige rechtszaak”
  Royalty
  11

  Advocaat van prins Andrew noemt misbruik­zaak “mogelijk onwettige rechtszaak”

  De Britse prins Andrew (61) is van plan de bevoegdheid van een Amerikaanse rechtbank aan te vechten in de zaak van Virginia Giuffre, die zegt op 17-jarige leeftijd te zijn misbruikt door de royal. Dat meldt het Britse persbureau Reuters op basis van documenten die maandag door een advocaat van de zoon van de Queen zijn ingediend. De advocaat van prins Andrew noemt misbruikzaak ongeldig. “Dit is een ongegronde, niet-levensvatbare en mogelijk onwettige rechtszaak”.