De Queen kijkt naar buiten door een raam van Buckingham Palace.
Volledig scherm
De Queen kijkt naar buiten door een raam van Buckingham Palace. © Getty

Waarom de Britse Queen Elizabeth het bloed van haar buren doet koken

RoyaltyBeter een goede buur dan een verre vriend, maar dat geldt blijkbaar niet voor de Britse Queen. Hoewel zij al decennialang een uiterst populaire royal is, heeft de koningin het toch verkorven bij heel wat van haar omwonenden. Die zijn woest omdat Elizabeth (94) niet wil dat er in de toekomst nog geparkeerd wordt nabij landgoed Sandringham en drastisch besloot in te grijpen. Met heel wat harde woorden en verwijten tot gevolg.

2 reacties

 • George Verbeek

  3 jaar geleden
  Typisch elitair gedrag, zich beter dan de anderen voelen en zo handelen. Andere oudjes van haar leeftijd zitten in een amrzalig rusthuis terwijl zij op haar landgoed in luxe leeft, en waarom? Omdat ze in een konklijke familie is geboren, niks meer, niks minder. Elite door geboorte.
 • Ed Buun

  3 jaar geleden
  Bij ons is het niet de Queen maar het stadsbestuur die alle parkeerplaatsen weghaalt.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. KIJK. Iraanse ambassadeur weigert Spaanse koningin Letizia de hand te schudden
  Royalty

  KIJK. Iraanse ambassa­deur weigert Spaanse koningin Letizia de hand te schudden

  De Spaanse koning Felipe (54) en zijn vrouw Letizia (50) hebben donderdag een nieuwjaarsreceptie gehouden in het Koninklijk Paleis van Madrid. Ze hebben er heel wat buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Spanje gevestigde internationale organisaties ontvangen. Maar toen de ambassadeur van Iran het vorstenpaar begroette, schudde hij alleen de hand van koning Felipe. Het was ook niet de eerste keer, al heeft dat niets met de Spaanse koningin te maken: “Er zijn hier culturele etiquetteregels aan het werk. Dit is geen publieke afkeuring, maar de naleving van de Iraanse norm”, zegt de Britse lichaamstaalexpert Judi James. “Binnen de Iraanse cultuur schudden mannen en vrouwen elkaar geen hand, tenzij de vrouw eerst haar hand uitsteekt en de man bereid is het gebaar te beantwoorden.”
 1. Betekent corona het einde van regeerperiode Queen Elizabeth?
  Royalty

  Betekent corona het einde van regeerperi­o­de Queen Elizabeth?

  Queen Elizabeth blijft voor onbepaalde tijd nog in zelfquarantaine in haar kasteel in Windsor. Volgens The Daily Mail is het de eerste keer dat de Queen zo’n lange tijd haar openbare taken neerlegt in de 68 jaar die ze nu op de troon zit. Meer nog: volgens sommigen zal ze niet terugkeren. Met 94 jaar op de teller behoort Elizabeth tot de risicogroep, en dat roept nu vragen op voor haar taken als vorstin. Zolang het virus niet bedwongen kan worden, zullen openbare verschijningen onwaarschijnlijk zijn. Hebben we het laatste gezien van de Queen?
 2. Frédéric is al 10 jaar dé kapper van koningin Mathilde: “Ik sta meestal al om 7 uur in het kasteel van Laken”
  PREMIUM
  Royalty
  6

  Frédéric is al 10 jaar dé kapper van koningin Mathilde: “Ik sta meestal al om 7 uur in het kasteel van Laken”

  “Ik stond te trillen op mijn benen toen Mathilde opstond van mijn kappersstoel.” Maar kijk: tien jaar na zijn vuurdoop draait Frédéric Van Espen (46) van kapsalon Didier et Rosalinde in Brussel nog haast blindelings de lokken van onze koningin in een indrukwekkende dot. Wij spraken met de ‘koninklijke kapper’, die verassend open vertelt over zijn werk voor onze koningin. Hoe gedraagt Mathilde zich als klant? En hoe verlopen hun ontmoetingen? “Soms zegt ze: ‘Ik zie al aan je gezicht wat je ervan vindt.’”