Elizabeth Debicki als prinses Diana in 'The Crown'.
Volledig scherm
Elizabeth Debicki als prinses Diana in 'The Crown'. © AP

Vriendin van prinses Diana niet te spreken over ‘The Crown’: “Wrede, sadistische en slechte mensen”

RoyaltySimone Simmons (62), een goede vriendin van wijlen prinses Diana, is niet te spreken over de manier waarop Diana’s laatste uren in ‘The Crown’ worden geportretteerd. Ze noemt Netflix “sadistisch en slecht”. Nog gezwegen over de impact die de heftige scènes op prins William (40) en prins Harry (38) hebben. “Het dwingt hen om de pijn, het lijden en de psychologische kwelling te herbeleven.”

3 reacties

 • Ann Dupont

  2 maanden geleden
  Het is geen documentaire waar je naar kijkt he, het is historische fictie... De personages zijn echt, maar de verhaallijnen zijn verzonnen... Ik heb seizoen 5 gezien (althans het deel die al op Netflix staat) en het is het minst goede seizoen, dus ze mogen hierna gerust stoppen. Zie het dan ook voor wat het is: fictie
 • Peter Dejaeger

  3 maanden geleden
  ik heb al beslist niét meer te kijken naar het nieuwe seizoen. er is van bij de aanvang duidelijk vermeld dat het om een historische reeks gaat ! de sensatiezucht is er mij echt teveel aan !
 • Johan Streulens

  3 maanden geleden
  Een trauma oprakelen om wat, voor de betrokkenen? Verkoopcijfers? Sensatie? Waarvoor bestaat het woord "ethiek" eigenlijk? Als men winst heden maken kan op "toegevoegde" miserie van anderen? (Voorbeelden genoeg in de media..dat ze " zelf" eens wakker worden; ethiek aangaande!)
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Hoe prinses Kate haar kleerkast als wapen gebruikt: “Ze heeft het trucje van de Queen overgenomen”
  PREMIUM
  Royalty
  12

  Hoe prinses Kate haar kleerkast als wapen gebruikt: “Ze heeft het trucje van de Queen overgeno­men”

  Hetzelfde kapsel, dezelfde lippenstift, dezelfde koninklijke houding: al meer dan tien jaar is Catherine (41), prinses van Wales, een exacte kopie van zichzelf. En tegenwoordig ook eentje van... de overleden Queen. De twee royals hebben allebei een voorliefde voor de felste kleuren van de regenboog, maar die kiezen ze niet zomaar. Achter elke outfit zit een doordachte strategie, die veel verder gaat dan het strenge protocol. “Het gaat veel verder dan mode alleen: de stijl van Kate is haar belangrijkste wapen.”