Wil Camilla wel koningin worden?
Volledig scherm
PREMIUM
Wil Camilla wel koningin worden? © REUTERS

Voor altijd ‘die andere vrouw’: Charles is klaar voor het koningschap, maar zit Camilla wel te wachten op de troon?

RoyaltyDe Britse prins Charles (72) is meer dan ooit klaar voor het koningschap. Nu zijn moeder, Queen Elizabeth (95), volgens verschillende bronnen worstelt met haar gezondheid, is zijn tijd van heerschappij misschien wel aangebroken. Maar omdat alle ogen op hem gericht zijn, vergeet men zich iets anders af te vragen. Wanneer Charles de troon bestijgt, wordt zijn grote liefde Camilla (74) koningin. Dat lijkt logisch, maar in realiteit ligt die kwestie zeer gevoelig bij het Britse volk. In hun ogen blijft Camilla altijd ‘die andere vrouw’ waarmee Charles Diana bedroog. “Ze wilde trouwen met de man van haar dromen, maar koningin worden? Dat is haar grootste nachtmerrie.”

3 reacties

 • imke de meester

  2 maanden geleden
  Waarom gaat prins Ch de troon weigeren ? Hij heeft er toch alle recht op . William zijn toer komt wel , hij zal alleen nog wat moeten wachten . Voor hem toch veel beter, dan kan hij nog tijd spenderen aan zijn vrouw en kinderen.
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Prins Charles zal troonopvolging weigeren voor zijn zoon William. Prins William is tweede in lijn van de Britse troonopvolging, en daardoor na zijn vader troonopvolger van het Verenigd Koninkrijk.
 • christianne bruyland

  2 maanden geleden
  Volgen mij zal ze niet de titel van koningin dragen, ze zal dit zelf niet willen, tenzij Prins Charles aandringt en dan zullen de Britten er ook moeten mee leren leven.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatieproblemen: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”
  Royalty
  19

  Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatiepro­ble­men: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”

  In een documentaire die binnenkort uitgezonden wordt op RTBF vertelt koningin Paola (84) uitgebreid over de moeilijkheden die ze meemaakte in haar huwelijk met koning Albert (87). Ze verwijst ook naar de buitenechtelijke dochter van haar echtgenoot, prinses Delphine (53), die sinds vorig jaar officieel deel uitmaakt van de koninklijke familie. Dat schrijft Paris Match.