Wil Camilla wel koningin worden?
Volledig scherm
PREMIUM
Wil Camilla wel koningin worden? © REUTERS

Voor altijd ‘die andere vrouw’: Charles is klaar voor het koningschap, maar zit Camilla wel te wachten op de troon?

RoyaltyDe Britse prins Charles (72) is meer dan ooit klaar voor het koningschap. Nu zijn moeder, Queen Elizabeth (95), volgens verschillende bronnen worstelt met haar gezondheid, is zijn tijd van heerschappij misschien wel aangebroken. Maar omdat alle ogen op hem gericht zijn, vergeet men zich iets anders af te vragen. Wanneer Charles de troon bestijgt, wordt zijn grote liefde Camilla (74) koningin. Dat lijkt logisch, maar in realiteit ligt die kwestie zeer gevoelig bij het Britse volk. In hun ogen blijft Camilla altijd ‘die andere vrouw’ waarmee Charles Diana bedroog. “Ze wilde trouwen met de man van haar dromen, maar koningin worden? Dat is haar grootste nachtmerrie.”

3 reacties

 • imke de meester

  2 jaar geleden
  Waarom gaat prins Ch de troon weigeren ? Hij heeft er toch alle recht op . William zijn toer komt wel , hij zal alleen nog wat moeten wachten . Voor hem toch veel beter, dan kan hij nog tijd spenderen aan zijn vrouw en kinderen.
 • Patrick Verbelen

  2 jaar geleden
  Prins Charles zal troonopvolging weigeren voor zijn zoon William. Prins William is tweede in lijn van de Britse troonopvolging, en daardoor na zijn vader troonopvolger van het Verenigd Koninkrijk.
 • christianne bruyland

  2 jaar geleden
  Volgen mij zal ze niet de titel van koningin dragen, ze zal dit zelf niet willen, tenzij Prins Charles aandringt en dan zullen de Britten er ook moeten mee leren leven.