Prinses Claire tijdens de uitreiking van de 'Terre d’Avenir'-prijs, in aanwezigheid van koning Albert en Paola.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Claire tijdens de uitreiking van de 'Terre d’Avenir'-prijs, in aanwezigheid van koning Albert en Paola. © Photo News

Volgens prins Laurent is Claire “het kotsbeu hoe ze behandeld wordt”. Waar heeft hij het over?

RoyaltyHet bezoek dat prins Laurent (57) aan revalidatiecentrum TrainM in Antwerpen bracht, ging niet onopgemerkt voorbij. De prins reageerde er voor het eerst publiekelijk op de afwezigheid van zijn vrouw Claire (47), die bijna twee jaar lang van de aardbol verdwenen leek. “Mijn vrouw begint het kotsbeu te worden hoe zij in sommige sferen hier in België wordt behandeld”, klonk het cryptisch bij Laurent. Maar wat bedoelt hij met die ‘sferen’ en over welke ‘behandeling’ heeft hij het?

16 reacties

 • mobius vandenhole

  2 maanden geleden
  Prinses Astrid haar man werkt ook in de privé
 • Laurent Van De Velde

  3 maanden geleden
  Als je je ten dienste van de staat moet stellen en daardoor geen job in de privé-sector mag aannemen met het resultaat dat hij maximaal €4000 netto per maand kan verdienen dan begrijp ik zijn frustratie. 4000 euro is een pak geld maar het is absoluut niet verkeerd om hogere ambities te hebben. Ik ben ervan overtuigd dat de meeste royals meer kunnen verdienen in de privé dan met hun dotatie en in ze krijgen er nog anonimiteit bij ook. Oordeel niet te snel, ieder heeft recht op dromen en ambities!
 • Anne JACOBS

  3 maanden geleden
  Heeft toch mooie diploma's? Waarom hervat ze haar vroegere levenstijl niet en gaan werken, ze zal nog zoveel plezier beleven opnieuw onder de mensen te komen.
 • patrick de bock

  3 maanden geleden
  Ze kan nog altijd in de anonimiteit verdwijnen en gaan werken in ‘t fabriek onder een andere naam.
 • ronny engels

  3 maanden geleden
  Denk eerder dat wij Belgen het beu zijn van voor mensen te betalen die niet echt iets doen. Zij kan iedere dag haar titel ingeven en zelf voor haar centen gaan werken en zo uit de media verdwijnen. Nooit gesnapt waarom wij voor heel de koninklijke familie moeten betalen. Buiten de koning kan iedereen gewoon gaan werken denk ik dan en vermoedelijk vele anderen die moeten rondkomen met een habbekras na vele jaren werken.
 1. IN BEELD. Prinses Claire verschijnt voor het eerst sinds lang weer in het openbaar
  Royalty

  IN BEELD. Prinses Claire verschijnt voor het eerst sinds lang weer in het openbaar

  Alsof ze nooit weggeweest is van het publieke toneel, zo enthousiast en goedgezind verscheen prinses Claire gisteren aan de zijde van koningin Paola op een prijsuitreiking in Brussel. De 47-jarige echtgenote van prins Laurent was nochtans zo’n twee jaar uit beeld. Er deden geruchten over een ziekte de ronde, en ze zou zelfs het echtelijk dak verlaten hebben. Zeker is dat prinses Claire Covid-19 gehad heeft. Nu is ze dus aan een comeback bezig: twee weken geleden woonde ze met Laurent en de kinderen een concert bij.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 1. Prins Laurent en Claire duiken weer op als koppel, maar waar was de prinses? “Ze is al te vaak ontgoocheld”
  PREMIUM
  Royalty

  Prins Laurent en Claire duiken weer op als koppel, maar waar was de prinses? “Ze is al te vaak ontgoo­cheld”

  Het was lang een mysterie, maar met één foto van een hecht gezin op vakantie bij Guy Gilbert (85) - de ‘rockpriester’ die hun huwelijk inzegende - ontkrachten prins Laurent (57) en prinses Claire (47) deze week de aanhoudende geruchten dat ze uit elkaar zijn. Van een breuk is dus geen sprake, maar waar hing prinses Claire dan al die tijd uit? Vrienden van het prinsenpaar verklaren voor het eerst haar afwezigheid: “Ze vindt het steeds moeilijker om haar plaats binnen de koninklijke familie te vinden.”