Igor Fierens (51), Vlaamse kinderarts die in het Royal London Hospital werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Igor Fierens (51), Vlaamse kinderarts die in het Royal London Hospital werkt. © Photo News

Vlamingen in Verenigd Koninkrijk: “Bijna honderd jaar zekerheid valt ineens weg”

“De dood van Queen Elizabeth betekent een mokerslag voor Groot-Brittannië. Zij was hier bijna honderd lang een zekerheid, ook op politiek vlak. Dat vervang je niet zomaar.” Zo getuigen de vele Vlamingen die aan de overkant van het Kanaal, zoals kinderarts Igor Fierens vanuit het Royal London Hospital: “Als medicus ben ik vooral twee dagen geleden hard geschrokken toen ik - bij haar ontmoeting met de nieuwe premier Truss - de blauwe hand van de Queen zag.”

8 reacties

 • frans Venloo

  3 maanden geleden
  Het is het enige wat nog rechtvaardig is Geboren worden en sterven Hoog en laag Braaf en stout arm of rijk . Dagelijks sterven er duizenden in de vuile oorlogen op heden daar word zelfs niet van gesproken het zijn meestal jonge mensen die moesten oorlog voeren en geen keuze hadden . Het zijn steeds drama's voor de nabestaanden gelijk wie het ook is
 • Ludo Wouters

  3 maanden geleden
  Wat een circus. Politiek had ze niets in de pap te brokken. En ter info, de aarde blijft draaien hoor. Koningen, koninginnen, prinsjes en prinsessen horen thuis kinderboeken.
 • piet devlieger

  3 maanden geleden
  Charles zal dat ook wel goed doen. Wel was hij beter verstandiger geweest en de kroon aan zijn zoon overgelaten. Maar de lokroep en het prestige om koning van Engeland te zijn is waarschijnlijk te groot.
 • Nico Lietaert

  3 maanden geleden
  Plots? Als je 96 bent is het zo plots niet meer zeker?
 • Cecarine De Smet

  3 maanden geleden
  Één mooie ouderdom, velen hebben dit geluk niet. En wie kan dat zeggen , 96jaar worden , nooit niet moeten werken, steenrijk, en een koele madam zijn? Als moeder ken ik haar niet, en dat zegt veel. Hopelijk mag prins William haar opvolgen, want Charles is niet geschikt, ook al oud en zeker niet geliefd idem voor zijn Camilla. Blijkbaar hebben de Britten 10 dagen verlof bij het overlijden van de Queen. Toch veel sterkte aan de familie.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.